Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Οι καθυστερήσεις στους ελέγχους έκαναν 70.000 επιβάτες να χάσουν τις πτήσεις τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυτοκριτική από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφoρών των ΗΠΑ.

Την πτήση τους έχασαν περισσότεροι από 70.000 επιβάτες της αμερικανικής εταιρείας American Airlines φέτος ενώ 40.000 ελεγμένες αποσκευές δεν φορτώθηκαν σε προγραμματισμένες πτήσεις λόγω καθυστερήσεων από τους ελέγχους ασφαλείας, σύμφωνα με όσα είπε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας στην κατάθεσή του ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η έλλειψη προσωπικού και η αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό σενάριο για την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) των Ηνωμένων Πολιτειών, με χρόνο αναμονής σε αεροδρόμια όπως αυτό του Σικάγου να ξεπερνούν τις δύο ώρες.

Οι 70.000 επιβάτες αφορούν ένα κλάσμα μόνο των 63 εκατομμυρίων ταξιδιωτών σε προγραμματισμένες πτήσεις των Αμερικανικών Αερογραμμών, την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου, που έγιναν μέχρι τον Απρίλιο φέτος, αλλά ο αριθμός των πτήσεων που έχασαν οι ταξιδιώτες είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος όταν συμπεριλαμβάνονται και οι μεγάλες ανταγωνιστικές της εταιρείες όπως η Delta, η United και η Southwest.

Η TSA είπε την Τετάρτη ότι ενώ έχει λάβει μέτρα ώστε να μειωθούν οι ουρές με την πρόσληψη παραπάνω προσωπικού πλήρους απασχόλησης, δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό για να αντιμετωπίσει την αύξηση της κίνησης για το καλοκαίρι φέτος.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, ο οποίος επιβλέπει και την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, είπε ότι ζήτησε από το Κογκρέσο χθες άλλα 28 εκατομμύρια δολάρια (25 εκατ. ευρώ) για να προσθέσει προσωπικό στα 20 μεγαλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Οι αυξημένοι ταξιδιώτες και οι πιο πλήρεις πτήσεις όμως θα δυσκολέψουν τις εταιρείες να βρουν άδειες θέσεις για να βολέψουν ταξιδιώτες που χάνουν τις πτήσεις τους. «Το να πούμε ότι οι ταξιδιώτες είναι εκνευρισμένοι είναι μια επιεικής διατύπωση», είπε ο Κέρι Φιλίποβιτς, πρώτος αντιπρόεδρος των Αμερικανικών Αερογραμμών για εξυπηρέτηση πελατών, στην υποεπιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η εταιρεία ζητά από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών να δημιουργήσει μια εσωτερική ανώτατη θέση αξιωματούχου ο οποίος θα ασχολείται με τις ανησυχίες των ταξιδιωτών, είπε ο Φιλίποβιτς.

Η αίτηση αυτή έγινε λίγες μέρες μετά την αναδιοργάνωση της TSA από τον επικεφαλής της Πίτερ Νέφενγκερ, ο οποίος απομάκρυνε την επικεφαλής των επιχειρήσεων ασφαλείας Κέλι Χόγκαν.

Η TSA υπολογίζει ότι θα περάσει από ελέγχους σε αμερικανικά αεροδρόμια 740 εκατομμύρια άτομα, περίπου 15% περισσότερα από αυτά του 2013, παρά τη μείωση κατά 12% του προσωπικού της.

Μεταξύ άλλων, ο Φιλίποβιτς πρότεινε στην Υπηρεσία να επαναφέρει προγράμματα ελέγχου βάσει πιθανοτήτων επικινδυνότητας όπως αυτό που ακύρωσε πέρσι λόγω μεγάλων ελλείψεων στην εκτέλεση. Στο πρόγραμμα αυτό, αξιωματούχοι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ασυνήθιστη συμπεριφορά έβγαζαν τυχαία μη-ύποπτους επιβάτες σε ορισμένες ουρές PreCheck ώστε να προωθούνται γρηγορότερα, καθώς δεν βγάζουν παπούτσια και άλλα εξαρτήματα.

Απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφρασαν μικρά αεροδρόμια, η Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή που επιτρέπει τοπικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας να πάρουν οι ίδιοι αποφάσεις για το προσωπικό τους, αντί να περιμένουν για εξουσιοδότησε άνωθεν προτού να προσθέσουν ή να επαναπροσδιορίσουν τις ουρές των επιβατών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.