Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Το «μυστικό» για οριστική απώλεια βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «μυστικό» για οριστική απώλεια βάρους ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που αποκαλύπτουν ότι όσοι θέλουν να απαλλαγούν οριστικά από τα παραπανήσια κιλά πρέπει απλώς να κάνουν δίαιτα για έναν ολόκληρο χρόνο!

Το πρωτοποριακό πείραμα των ειδικών έδειξε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται περίπου 12 μήνες δίαιτας πριν αλλάξει η χημεία του οργανισμού και μπορέσει να κρατήσει τα νέα κιλά. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες, ιδιαίτερα αυτές που είναι πολύ αυστηρές, κάνουν τον οργανισμό να «επαναστατήσει».

Οι ορμόνες αυξάνονται και τα κύτταρα αρχίζουν να αποθηκεύουν περισσότερο λίπος, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να επιστρέφουν γρήγορα στο αρχικό τους βάρος.

Η επικεφαλής της έρευνας Signe Sorensen Torekov μίλησε στην βρετανική εφημερίδα The Times για το πείραμα της ομάδας της. «Είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμήσεις την πείνα. Είναι σαν ένα ναρκωτικό εναντίον του οποίου μάχεσαι συνεχώς. Αυτός ο μηχανισμός θα ήταν καταπληκτικός πριν από 50 χρόνια αλλά αυτή την περίοδο, που μπορούμε να καταναλώσουμε όσο φαγητό θέλουμε και όποτε θέλουμε, είναι προβληματικό» είπε η επιστήμονας, και συνέχισε: «Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι δεν πρέπει να τα παρατάτε. Αν καταφέρετε να κρατήσετε το βάρος σας σε χαμηλά επίπεδα για ένα χρόνο, τότε αλλάζει [σ.σ. ο οργανισμός] και γίνεται πιο εύκολο».

Για τις ανάγκες της μελέτης, 20 παχύσαρκοι ενήλικες έκαναν δίαιτα με σούπες λαχανικών και ειδικά μιλκσέικ για οκτώ εβδομάδες και έχασαν κατά μέσο όρο 12 κιλά. Με τη βοήθεια των επιστημόνων, κατάφεραν να κρατήσουν το βάρος τους σε αυτά τα επίπεδα για 44 εβδομάδες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι υπάρχουν τρεις ορμόνες που «ελέγχουν» πόσο πεινάνε οι άνθρωποι και ορίζουν την ποσότητα της τροφής που καταναλώνουν. Μετά από τα γεύματα, οι ορμόνες GLP-1 και PYY δίνουν το αίσθημα του κορεσμού αλλά η ορμόνη της «πείνας», Ghrelin, εμφανίζεται καθώς αρχίζει η πέψη.

Σε ορισμένους ανθρώπους, η ισορροπία αυτών των ορμονών είναι σωστή από την φύση τους αλλά στους υπέρβαρους και παχύσαρκους η ορμόνη της «πείνας» είναι αυξημένη.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.