Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Σταθάκης: Ίδρυση επιχειρήσεων σε μία ημέρα και αδειοδότησή τους σε τρεις ημέρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα και αδειοδότησή τους σε τρεις μέρες προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία και είναι προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στις μεγάλες επιχειρήσεις του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το φορολογικό σύστημα της Αλβανίας και της Βουλγαρίας με τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές δεν είναι το πρότυπο για την Ελλάδα, η οποία στη φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να απλοποιούμε τη διαδικασία. Για ένα πολύ μεγάλο μέρος επιχειρήσεων θα αρκεί μία μέρα για την ίδρυση και τρεις μέρες για την αδειοδότησή τους. Είμαστε στο τελικό στάδιο να ισχύσει αυτό για τους εξής τομείς: μεταποίησης, τροφίμων και ποτών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικής και εξορυκτικής δραστηριότητας».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.