Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ποια φυτά διώχνουν τα κουνούπια;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν είστε από εκείνους που δεν μπορείτε να κάτσετε ούτε για μια ώρα στην βεράντα σας χωρίς να σας τσιμπήσουν τα κουνούπια, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς!

Μην αφήσετε αυτό το καλοκαίρι να περάσει με φαγούρες και σημάδια από τσιμπήματα - αντ 'αυτού, απαλλαγείτε από τα κουνούπια μια για πάντα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανανεώσετε την όαση της βεράντας σας και να προμηθευτείτε φυτά που θα διώξουν μακριά τα κουνούπι. Εδώ είναι 7 εντομοαπωθητικά φυτά που μπορείτε να ενσωματώσετε στον υπαίθριο χώρο σας.

Βασιλικός



Ο βασιλικός είναι τόσο αποτελεσματικός στην απώθηση των κουνουπιών όσο και νόστιμος στο φαγητό σας. Τοποθετήστε γλάστρες βασιλικού σε περβάζια, βεράντες, κήπους ….οι επιλογές σας είναι ατελείωτες.

Δυόσμος



Ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι ο δυόσμος είναι 10 φορές περισσότερο απωθητικός για τα κουνούπια απ’ ότι το αντικουνουπικό σπρέι. Δεν έχετε παρά να τον φυτέψετε στον κήπο σας.

Γεράνι



Εύκολο στη φροντίδα, πανέμορφο και απομακρύνει και τα ενοχλητικά κουνούπια! Υπάρχει κανένας λόγος να μην το φυτέψετε στον κήπο σας;

Σιτρονέλα



Ίσως το πιο γνωστό από τα αντικουνουπικά φυτά, η σιτρονέλα είναι πασίγνωστη για τις απωθητικές της ιδιότητες. Το φυτό είναι ποώδες πολυετές και οπωσδήποτε το άρωμα του είναι πολύ αποτελεσματικό επειδή έχει πολύ έντονη μυρωδιά. Η σιτρονέλα είναι κατάλληλη για να φυτευτεί κατ' ευθεία στον κήπο ή σε μεγάλες γλάστρες στη βεράντα.

Λεβάντα



Το έλαιο λεβάντας απωθεί τα κουνούπια και χαρίζει μια υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας στον χώρο. Πλέον, ο κήπος σας θα μυρίζει καλύτερα από ποτέ!

Μέντα



Το άρωμα μέντας απωθεί τα κουνούπια και προσφέρει επίσης πολλά προνόμια στην κουζίνα. Φρέσκο τσάι μέντας, κανείς;

Δενδρολίβανο



Το δενδρολίβανο απωθεί τα κουνούπια από τον κήπο σας και αν μάλιστα συνδυαστεί με άλλα βότανα θα αποτελέσει μια απωθητική αλοιφή για το δέρμα.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.