Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθορίζει όρους και περιορισμούς για την ευρύτερη περιοχή.

Eκδόθηκε, με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη η υπουργική απόφαση καθορισμού όρων και περιορισμών για την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και της λίμνης Καϊάφα. Η εν΄ λόγω απόφαση με ημερομηνία έκδοσης την 24η Μαΐου είναι προσωρινή, ενώ θέμα ημερών αποτελεί η κατάθεση του τελικού σχεδίου προεδρικού διατάγματος, στο οποίο θα έχουν ληφθεί υπόψη και τα σχόλια που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, με την απόφαση προβλέπεται να μην υπάρξει κενό προστασίας σε αυτές τις περιοχές μέχρι την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, δεδομένου ότι στις 24.5.2016 έληγε η υπουργική απόφαση αναστολής οικοδομικών εργασιών, για την οποία δεν υπήρχε η δυνατότητα, νομικά, περαιτέρω παράτασης.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν έχουν κατατεθεί οι απόψεις της Επιτροπής Φύση 2000, επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος, διαδικασία που απαιτείται από το νόμο. Όπως έγινε γνωστό, το τελικό σχέδιο Π.Δ βρίσκεται υπό τελική επεξεργασία και θα κατατεθεί στο ΣτΕ, αφού εξεταστούν στο σύνολό τους και ενσωματωθούν, όπου είναι εφικτό, τα σχόλια από τη δημόσια διαβούλευση και οι γνωμοδοτήσεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής Φύση 2000.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.