Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω Ζίκα ζητούν 125 επιστήμονες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότεροι από 100 επιστήμονες ζητούν να μην διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον προσεχή Αύγουστο στο Ρίο της Βραζιλίας λόγω της έξαρσης, που παρουσιάζει ο ιός Ζίκα.

Η ομάδα των επιστημόνων με ανοικτή επιστολή προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη ΔΟΕ τονίζει πως οι Αγώνες θα πρέπει να αναβληθούν.

Επισημαίνει πως τα νέα ευρήματα για τον ιό, ο οποίος συνδέεται με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες, είναι ανησυχητικά, και ζητάει από τον ΠΟΥ να αναθεωρήσει τις οδηγίες του. Πριν λίγες μέρες πάντως, η ΔΟΕ είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για αναβολή και μετάθεση των Αγώνων, οι οποίοι επρόκειτο να γίνουν στις 5-21 Αυγούστου.

Η επιστολή προς τον Π.Ο.Υ υπογράφεται από 125 επιστήμονες εκ των οποίων οι περισσότεροι προέρχονται από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και του Γέιλ.

Για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για "λόγους δημόσιας υγείας", επικαλούνται την αποτυχία του προγράμματος εξάλειψης των κουνουπιών στη Βραζιλία αλλά και το "αδύναμο" σύστημα υγείας της χώρας.

"Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος όταν 500.000 επισκέπτες από όλες τις χώρες πάνε στη Βραζιλία για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, ενδεχομένως κολλήσουν τον ιό, και επιστρέψουν στο σπίτι τους", σημειώνεται στην επιστολή.

Μεγαλύτερος, όμως, είναι ο κίνδυνος, τονίζουν, αν αθλητές μολυνθούν και επιστρέψουν πίσω, σε φτωχές χώρες όπου ακόμα δεν έχει παρατηρηθεί έξαρση του ιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.