Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ο άνδρας που γυρίζει εδώ και τρία χρόνια τη Μεσόγειο με καγιάκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μοναδική παρέα του ένας αδέσποτος σκύλος που υιοθέτησε - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Sergi Basoli από τη Βαρκελώνη εγκατέλειψε τη δουλειά του ως μηχανικός και περνά τον καιρό του κυνηγώντας την περιπέτεια και συγκεκριμένα ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο Θάλασσα με καγιάκ.

Ο Basoli ζει κωπηλατώντας στα φιλόξενα νερά και μένοντας ουσιαστικά στις παραλίες εδώ και τρία χρόνια και δεν φαίνεται να προτίθεται να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Συνολικά, μαζί με την τετράποδη συντροφιά του, έχει διανύσει σχεδόν πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα και έχει κάνει πολλούς νέους φίλους στη πορεία.

Όπως εξομολογείται στη Daily Mail, μεγάλωσε παρακολουθώντας τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς και πάντα ονειρευόταν να έχει μια συναρπαστική ζωή.

«Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο ήθελα να ταξιδέψω, οι περιπέτειες και οι ανακαλύψεις. Αλλά επίσης για την αναζήτηση μιας πιο απλής ζωής, κοντά στη φύση και με λιγότερα αντικείμενα», συνεχίζει.

Μπήκε στο νερό το 2013 στο λιμάνι της Βαρκελώνης και δεν σταμάτησε έκτοτε να ανακαλύπτει τις εκθαμβωτικές ακτογραμμές των χωρών της Μεσογείου.

Το μόνο που του έλειπε στην αρχή του ταξιδιού του ήταν η συντροφιά, αλλά κι αυτή τη βρήκε ένα χρόνο μετά: ήταν η τετράποδη Nirvana, την οποία υιοθέτησε και η οποία έχει γίνει πλέον διάσημη μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

«Τη βρήκα στη Σαρδηνία, ήταν στη μέση του δρόμου, μπερδεμένη, άρρωστη και φοβισμένη αλλά χαρούμενη που είχε κάποιον συναντήσει», εξηγεί και περιγράφει: «Αρχικά δεν της άρεσε το νερό, έκανε εμετό. Μετά το συνήθισε και τώρα είναι πολύ καλύτερα. Δεν της αρέσει να είμαστε για πολλές ώρες στη θάλασσα, χαίρεται όταν πιάνουμε στεριά. Το ίδιο κι εγώ».

Η ζωή του Sergi δεν είναι καθόλου δαπανηρή αφού μαγειρεύει ο ίδιος σε μια μικρή εστία που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του καγιάκ. Συχνά ψαρεύει ο ίδιος.

Κάθε βράδυ κατασκηνώνουν σε διαφορετική παραλία καθώς ο Basoli ακολουθεί έναν κανόνα, ποτέ να μην πληρώνει για τη διανυκτέρευσή τους. Ωστόσο στη διάρκεια του χειμώνα το ντουέτο έχει περιστασιακά δεχθεί τη φιλοξενία ανθρώπων που συναντά στο ταξίδι του, έχει αναζητήσει καταφύγιο σε εκκλησίες αλλά ακόμα και σε B&B.

Στο ταξίδι τους ο Basoli και η Nirvana ταξιδεύουν με διαφορετικό ρυθμό κάθε μέρα, ανάλογα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Όσο για τις χρηματικές ανάγκες κάθε μήνα, ο άνδρας αποκαλύπτει πως ξοδεύει περίπου 200 δολάρια το μήνα, κυρίως σε φαγητό, ενώ έχει και κάποια έσοδα από την κατασκευή κοσμημάτων από κοχύλια.

Στα λιγοστά υπάρχοντά του είναι και ένα τηλέφωνο το οποίο φορτίζει είτε σε μπαρ είτε χρησιμοποιώντας μπαταρία με ηλιακή ενέργεια.

«Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να ζήσει με κανέναν τρόπο. Εγώ το κάνω απλώς και μόνο επειδή μου αρέσει», καταλήγει.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.