Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφορικά με την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο mega, είπε για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά: «Δεν έχουμε μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορουμένους, με πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους, δημοσιογράφους και λοιπά. Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα, των μεγάλων υποθέσεων, γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης και δεν αρκεί μία ημέρα να περατωθεί με τόσους μάρτυρες, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι αμέσως την επόμενη ημέρα, επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα, καθώς οι αίθουσες δεν είναι πολλές».

Τόνισε, πάντως, ότι συνεχίζεται "η προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο". "Θα έχω και πάλι επαφές με τις δικαστικές αρχές για να προσπαθήσουμε να δούμε δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων", σημείωσε.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: "Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και ότι θα μπορούσα να πω θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη".



------------

Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς είναι κατ’ ομολογία δολοφόνος, γιατί βγαίνει;

Οργή και αγανάκτηση για την επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις της μητέρας του Παύλου Φύσσα, η οποία μίλησε στο MEGA μία ημέρα μετά την είδηση της αποφυλάκισης του δολοφόνου του παιδιού της, Γιώργου Ρουπακιά.

Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς είναι κατ' ομολογία δολοφόνος, γιατί βγαίνει;

Όπως λέει η ίδια, νιώθει προδομένη γιατί επί 2,5 χρόνια δικαστές και πολιτικοί δεν κατάφεραν να αποδώσουν δικαιοσύνη για τη στυγερή δολοφονία.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα πέρναγαν 30 μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς μας δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Και κανείς δεν ρωτάει πώς αντέχουμε όλοι εμείς εκεί 30 μήνες. Πώς αντέχουμε και πόσο ακόμα θα μας πάρει αυτό το πράγμα. Πρέπει κάποια στιγμή να σκύψουν το κεφάλι και να το δουν με σοβαρότητα. Να την δουν ότι είναι μία δίκη του αιώνα. Ότι δεν είναι μία απλή δίκη. Ο ίδιος είναι κατ' ομολογία δολοφόνος. Για ποιο λόγο βγαίνει, δεν μπορώ να καταλάβω. Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτούς τους νόμους. Πώς εδραιώθηκαν αυτοί οι νόμοι και υπάρχουν; Όταν είναι κατ' ομολογία δολοφόνος και θα βγει σε λίγο, για ποιο λόγο να βγει» λέει η κ. Φύσσα με σπασμένη φωνή.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα παραβρίσκεται στο δικαστήριο κάθε ημέρα. Ωστόσο, η δίκη των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών ως μελών εγκληματικής οργάνωσης εξελίσσεται με τραγικά αργούς ρυθμούς.

Η ίδια, ζητάει με επιτακτικό τρόπο να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη. «Να σκύψουν το κεφάλι τους, απλά να δούνε, οι αρμόδιοι αυτοί που έχουν σχέση με αυτά, ποιοι είναι, πάνω απ' όλα αυτό, να δώσουν άδειες, να μπορεί να συνεχιστεί η δίκη, δεν γίνεται να παραμείνει έτσι αυτό. Πρέπει να συνεχιστεί, τουλάχιστον τώρα, να κάνουν κάτι, δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά, αλλά θα έπρεπε να το δουν λίγο διαφορετικά», τονίζει η Μάγδα Φύσσα.

Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς θα αποφυλακιστεί στις 18 Μαρτίου, μετά από προσωρινή κράτηση 30 μηνών. Έχει διαταχθεί ο κατ' οίκον περιορισμός του, με 24ωρη αστυνομική φύλαξη, ενώ θα έχει δικαίωμα εξόδου μόνο για να προσέρχεται στο δικαστήριο.

Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.