Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα στα ταξίδια σου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα tips που θα σε βοηθήσουν να μην ξοδέψεις πολλά κατά την διάρκεια των ταξιδιών σου.

Αν το ταξίδι είναι τρόπος ζωής για σένα σου προτείνουμε έξυπνους τρόπους ώστε να εξοικονομείς χρήματα κατά τη διάρκειά του και έτσι να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις όσα περισσότερα σου επιτρέπει το budget σου και το 2016. Μάθε, λοιπόν, πώς τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του, όσο και και κατά την άφιξη στον προορισμό της επιλογής σου θα καταφέρεις να μην ξοδέψεις περιττά χρήματα, αλλά να τα βάλεις στην άκρη για το επόμενο ταξίδι.

1. Για τη διαμονή σου προτίμησε σπίτι ή διαμέρισμα. Θα σου έρθει σίγουρα πιο οικονομικό από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Μην ξεχνάς ότι θα έχεις και την ησυχία σου. Υπάρχουν πολλές έγκυρες πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να κάνεις κράτηση όπως η Airbnb κ.α.
2. Επικοινώνησε απευθείας με το ξενοδοχείο. Αν επιλέξεις ξενοδοχείο τελικά για τη διαμονή σου, επικοινώνησε απευθείας με το τμήμα κρατήσεων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έτσι θα επιτύχεις καλύτερη προσφορά απ’ ό,τι αν έκανες το booking μέσω του επίσημου site ή κάποιας άλλης μηχανής κρατήσεων.
3. Κλείσε νωρίτερα το πάρκινγκ στο αεροδρόμιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που το πάρκινγκ του αεροδρομίου κοστίζει περισσότερα απ’ όσο τα αεροπορικά σου. Κλείσε την θέση στάθμευσης την περίοδο που θα κλείσεις και τα αεροπορικά και προτίμησε να κάνεις το booking online. Οι προσφορές είναι πολύ καλύτερες απ’ ό,τι αν το κάνεις από κοντά την ημέρα της αναχώρησης.
4. Ενοικίαση αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που θέλεις να πραγματοποιήσεις ένα road trip με νοικιασμένο αυτοκίνητο, όταν θα πραγματοποιήσεις το booking φρόντισε να κάνεις το απλό συμβόλαιο. Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων προσπαθούν να βγάλουν περισσότερα κέρδη προτείνοντάς σου συμβόλαια με έξτρα παροχές, και μάλιστα σε εξωφρενικές τιμές, που θα σου είναι αχρείαστες.
5. Άλλαξε το συνάλλαγμα από πριν. Μην αφήσεις για τελευταία στιγμή την υπόθεση του συναλλάγματος. Παράγγειλέ το online και θα δεις μεγάλη διαφορά στη χρέωση της υπηρεσίας. Αν το αφήσεις ως το πρώτο πράγματα στην to do λίστα με το που θα φτάσεις στον προορισμό σου, τότε σίγουρα εσύ θα είσαι ο χαμένος.
6. Κλείσε τα εισιτήρια των μεταφορικών online. Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου υπολόγισε τα κόστη των εισιτηρίων για τις μεταφορές σου και κλείσε τα online απευθείας από το επίσημο site της εκάστοτε υπηρεσίας. Θα σου βγουν πιο οικονομικά και δεν θα χρειαστεί να περιμένεις στις ουρές.
7. Μειωμένη/ δωρεάν είσοδος σε μουσεία. Αρκετά μουσεία ανά τον κόσμο μία φορά το μήνα διαθέτουν δωρεάν είσοδο ή γενικότερα κάποια έκπτωση στην τιμή εισιτηρίου. Αξίζει να κάνεις μια έρευνα και να βρεις ποιες μέρες είναι αυτές, καθώς αν συμπίπτουν με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σου σίγουρα σε συμφέρει οικονομικά.
8. Απέφυγε το φαγητό στην τουριστική περιοχή. Οι τιμές των εστιατορίων γύρω από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του εκάστοτε προορισμού είναι πάντα πιο τσιμπημένες από τα λίγο πιο απομακρυσμένα από αυτά.
9. Μιμήσου τους ντόπιους. Κάνε έρευνα ή καλύτερα ρώτα πού τρώνε οι ντόπιοι. Εκτός του ότι το φαγητό θα είναι σίγουρα ποιοτικό, θα δεις ότι και οι τιμές θα είναι εξίσου value for money.
10. Επικοινώνησε με τους δικούς σου μέσω wi-fi. Μην επιβαρύνεις τον λογαριασμό σου με επιπλέον χρεώσεις. Φρόντισε να επικοινωνείς με τους δικούς σου με υπηρεσίες μέσω ίντερνετ (skype, viber κ.α.) και μόνο όταν είσαι συνδεδεμένος σε δωρεάν wi-fi.


Πηγή: http://www.greekguide.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.