Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αλεξιάδης: Πιο δίκαιη η φορολόγηση των πολιτών το 2016

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το φορολογικό τοπίο ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή.

Ειδικότερα ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τις αποδίξεις και ξεκαθάρισε πως υπάρχει νόμος ο οποίος είναι σε ισχύ σύμφωνα με τον οποίο πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις.

Επίσης ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η χώρα είναι σε διαπραγμάτευση και οι διατάξεις καθυστερούν γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη διοαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ωστόσο οι πολίτες θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις, να τις κρατούν και όταν έρθει η διάταξη θα ξεκαθαριστεί τι θα κάνουν με τις αποδείξεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για την τρέχουσα χρονιά τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πλαστικού χρήματος. Θέλουμε το αφορολόγητο να συνδεθεί με αποδείξεις και πλαστικό χρήμα το οποίο ξεκινά το 2016. Το αφορολόγητο ισχύει για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και σε αυτή την κατηγορία πρέπει να δοθεί κίνητρο για την χρήση πλαστικού χρήματος. Για εκείνους που δεν ισχύει το αφορολόγητο δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο κίνητρο την συγκεκριμένη στιγμή δεν μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα».

Όσον αφορά στη φορολογία εισοδημάτων από ενοίκια ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως θα αλλάξουν οι κλίμακες και θα γίνουν δικαιότερες όπως επίσης και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.