Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Κατακραυγή στη Γερμανία από βίντεο με εικόνες βίας σε πρόσφυγες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αστυνομικοί στη Σαξονία απομακρύνουν από ένα λεωφορείο αιτούντες άσυλο.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε σήμερα στη Γερμανία η προβολή δύο βίντεο όπου καταγράφονται αστυνομικοί στη Σαξονία να απομακρύνουν με τη βία από ένα λεωφορείο αιτούντες άσυλο οι οποίοι δεν ήθελαν να μεταβούν στο κέντρο φιλοξενίας τους, καθώς είχαν τρομοκρατηθεί από διαδηλωτές που καταφέρονταν εναντίον των προσφύγων και μεταναστών.

Αυτά τα δύο βίντεο, που δημοσιεύτηκαν κατόπιν στο Διαδίκτυο, γυρίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο Κλάουζνιτς, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Δρέσδης. Στα πλάνα διακρίνεται ένας αστυνομικός να αρπάζει έναν έφηβο από το λαιμό για να τον αναγκάσει να αποβιβαστεί από ένα λεωφορείο- όπου αναγράφεται η επιγραφή «Reisegenuss» (Ευχαρίστηση να ταξιδεύουμε)- κι ενώ αντηχούν οι κραυγές περίπου εκατό διαδηλωτών που φωνάζουν «επιστρέψτε στα σπίτια σας!».

Οι διαδηλωτές, που είχαν προηγουμένως επιχειρήσει να κλείσουν το δρόμο στο λεωφορείο, φώναζαν επίσης «Wir sind das Volk!»(Εμείς είμαστε ο λαός!), ένα σύνθημα που αντηχούσε στις διαδηλώσεις κατά του κομμουνιστικού καθεστώτους στην πρώην Ανατολική Γερμανία και χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida.

Ένας άλλος έφηβος, ο οποίος έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, κατεβαίνει μόνος του από το λεωφορείο, ενώ δύο γυναίκες, που κάθονταν στις πρώτες θέσεις, τις απομακρύνουν σηκωτές.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία άσκησε βία σε άλλους δύο πρόσφυγες.

«Όποιος φοράει μία στολή στην χώρα μας αντιπροσωπεύει και προστατεύει το Σύνταγμά μας» δήλωσε σήμερα ο Τζεμ Εζντεμίρ, επικεφαλής των Πρασίνων, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του «υπεύθυνου αυτής της επιχείρησης».

«Είδα τα βίντεο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους» αναγνώρισε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Σαξονίας, ο συντηρητικός Μάρκους Ούλμπιγκ, που έκρινε «βαθύτατα προσβλητική» τη συμπεριφορά των διαδηλωτών και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο του θα εξετάσει εξονυχιστικά την επιχείρηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Σήμερα ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ούβε Ρέισμαν, υπερασπίστηκε εντούτοις την επιχείρηση των αρχών επισημαίνοντας ότι η προσφυγή στη βία ήταν αναγκαία, ενώ υποστήριξε ότι ορισμένοι εκ των αιτούντων άσυλο προέβησαν σε απειλητικές κινήσεις εναντίον των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF κι έναν αριστερό τοπικό αξιωματούχο, τον Ρίτσο Γκέμπχαρτ, ο διευθυντής του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων του Κλάουσνιτς διετέλεσε στέλεχος του ξενοφοβικού κόμματος AfD.

Μια διαδήλωση υποστήριξης των αιτούντων άσυλο έχει προγραμματιστεί αργότερα σήμερα μπροστά από το κέντρο φιλοξενίας, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.