Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ινδία: Απαγορεύτηκε σε ένα χωριό η χρήση κινητών από... τις ανύπαντρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αρχές σε ένα χωριό της Ινδίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν την χρήση κινητών τηλεφώνων στις ελεύθερες γυναίκες καθώς έκριναν αυτού του είδους την τεχνολογία «επιβλαβή για την κοινωνία».

«Οι ιθύνοντες της κοινότητας έκριναν ότι όπως ακριβώς στην περίπτωση του αλκοόλ, η χρήση των κινητών τηλεφώνων από τις ανύπαντρες γυναίκες συνιστά μία όχληση για την κοινωνία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός του χωριού, Ντέβσι Βανκάρ, που προσέθεσε ότι η ίδια απαγόρευση θα επιβληθεί και στα αγόρια που βρίσκονται σε ηλικία για να πάνε σχολείο.

Τα μέλη του συμβουλίου του χωριού Σουράτζ με πληθυσμό 2.000 κατοίκων αποφάσισαν στις αρχές Φεβρουαρίου να επιβάλουν αυτό το μέτρο.

Σύμφωνα με τον Βανκάρ, τα κινητά τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή των νεαρών γυναικών από τις σπουδές τους και τις υποχρεώσεις τους στο νοικοκυριό.

Στην περίπτωση που μία νεαρή γυναίκα «συλληφθεί» να μιλάει ή να έχει στην κατοχή της ένα τηλέφωνο, θα καταβάλλει πρόστιμο 2.100 ρουπιών (27 ευρώ), επισήμανε το συμβούλιο, που επίσης προσφέρει το ποσό των 200 ρουπιών (2,6 ευρώ) σε όσους καταγγείλουν τους παραβάτες.Οι νεαρές γυναίκες έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο των γονέων τους ή των συγγενών τους, σύμφωνα με τον αρχηγό του χωριού.

Τέλος, τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση είχε αναλάβει μια πρωτοβουλία με τον τίτλο «Ψηφιακή Ινδία» σε μια χώρα όπου σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.