Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Οκτώ τροφές που βοηθούν να ξεπεράσετε τον πονόλαιμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι να δοκιμάσετε για να κάνετε την κατάποση λιγότερο επώδυνη κατά τη διάρκεια κρυολογήματος.

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η δραστηριότητα της γρίπης στην χώρα μας με τον πονόλαιμο να είναι ένα από τα κυρίαρχα συμπτώματα.

Αν οι παραδοσιακές γαργάρες με αλατισμένο νερό και τα ζεστά ροφήματα δεν σας έχου βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε κάτι νέο. Εδώ είναι οι 8 τροφές που κάνουν την κατάποση λιγότερο επώδυνη, κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος.

Γλυκόριζα

Η γλυκόριζα απαλύνει τον πόνο στο λαιμό και καταπραΰνει τον βήχα. Να είστε ωστόσο προσεκτικοί με την ποσότητα γιατί σε περίπτωση που θα καταναλώσετε αρκετή γλυκόριζα, θα ανέβει η αρτηριακή πίεση.

Φασκόμηλο

Τρίψτε λίγο αποξηραμένο φασκόμηλο σε μια κούπα με ζεστό νερό ή πασπαλίστε φασκόμηλο σε ένα μπολ με κοτόσουπα. Το φασκόμηλο βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής και χρησιμοποιείται εδώ για αιώνες για την ανακούφιση όχι μόνο του κρυολογήματος αλλά και του έλκους.

Παγωτό

Θυμάστε τότε που βγάλατε τις αμυγδαλές σας και ο γιατρός σας είχε πει να τρώτε παγωτό; Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται έρευνες έχουν δείξει ότι το παγωτό βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην ανακούφιση του κρυολογήματος, του πυρετού, του πονόλαιμου και του στομαχόπονου. Βοηθά το πεπτικό σύστημα και λόγω των ιδιοτήτων του και ταυτόχρονα της θρεπτικής του αξίας χαίρει μεγάλης αποδοχής, τόσο σε σχολεία, όσο και σε νοσοκομεία της Ευρώπης και των Η.Π.Α, με αποτέλεσμα να τείνει να θεωρηθεί πλέον μύθος ότι το παγωτό αποτελεί επιδόρπιο μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπανάνες

Η μπανάνα είναι γλυκιά και μαλακή και καταπίνεται εύκολα από έναν ερεθισμένο λαιμό, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φρούτα. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες C και B6 και φυσικά σε κάλιο.

Μαγειρεμένο λάχανο

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά βοηθάει να αναρρώσετε γρήγορα μετά από ένα κρυολόγημα ή γρίπη χωρίς να πληγώνει το λαιμό σας.

Μαγειρεμένα καρότα

Σοταρισμένα, στον ατμό ή ψητά, τα καρότα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στη βιταμίνη Α.

Τσάι

Το κλασικό και αγαπημένο μας τσάι μπορεί να ελαφρύνει τον πόνο και να ενυδατώσει το σώμα σας. Προτιμήστε το τσάι με τζίντζερ που ηρεμεί το βήχα και καταπραΰνει τον πονόλαιμο.

Μέλι

Συγκριτικά με τα κοινά σιρόπια για το λαιμό, το μέλι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό στη μείωση της συχνότητας αλλά και της σοβαρότητας του βήχα και του πονόλαιμου. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε οτιδήποτε μπορεί να μαλακώσει το λαιμό σας και το μέλι φαίνεται πώς κάνει πραγματικά θαύματα! Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού σε μια κούπα με ζεστό τσάι και πιείτε αυτό το θαυματουργό ρόφημα. Θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.