Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ρυτίδες: Καταπολεμήστε τες με απλές ασκήσεις προσώπου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όπως όλοι οι μύες του σώματός μας, έτσι και οι μύες του προσώπου χρειάζονται τη γυμναστική τους! Κάνοντας καθημερινά τις παρακάτω απλές ασκήσεις, θα διατηρήσετε το πρόσωπό σας νεανικό και απαλλαγμένο από λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Dermatological Treatment και περιελάμβανε γυναίκες ηλικίας 35 έως 58 ετών έδειξε ότι οι ασκήσεις που γυμνάζουν τους μύες του προσώπου βοηθούν ώστε σε διάστημα οκτώ εβδομάδων η επιδερμίδα να γίνει πιο σφριγηλή και ελαστική.

Κάντε κι εσείς τις παρακάτω ασκήσεις, σε τρεις επαναλήψεις την καθεμία, δύο φορές την ημέρα, και δείτε το πρόσωπό σας να αλλάζει! Ξεκινήστε με διάρκεια κάθε επανάληψης 3 δευτερόλεπτα και σταδιακά αυξήστε το χρόνο στα 10 δευτερόλεπτα.



Τοποθετήστε τους δύο δείκτες ακριβώς κάτω από το εξωτερικό άκρο του φρυδιού και τα μεσαία δάχτυλα περίπου στο μέσο του κάθε φρυδιού. Κουνήστε τα δάχτυλα προς τα επάνω κοιτώντας ταυτόχρονα προς τα κάτω. Στη συνέχεια, κλείστε τα μάτια και κουνήστε τους βολβούς των ματιών γύρω-γύρω.



Τοποθετήστε τους δύο δείκτες στο εξωτερικό άκρο του φρυδιού και τα μεσαία δάχτυλα ακριβώς κάτω από το εσωτερικό άκρο του ματιού. Πιέστε ελαφρά τα δάχτυλα, κλείστε τα μάτια και κοιτάξτε ψηλά.



Ενώστε τους δείκτες με τους αντίχειρες και τοποθετήστε τα δύο χέρια επάνω στα μάτια όπως φαίνεται στην εικόνα. Σηκώστε ελαφρώς προς τα επάνω τους δείκτες και χαμηλώστε τους αντίχειρες. Διατηρώντας τα δάχτυλα σε επαφή με το δέρμα, σηκώστε ελαφρώς προς τα επάνω το κάτω βλέφαρο.



Τοποθετήστε το δείκτη και τον αντίχειρα του ενός χεριού στις πάνω γωνίες του στόματος. Κάντε το ίδιο με το άλλο χέρι στις κάτω γωνίες του στόματος. Κοιτάξτε προς τα επάνω και προσπαθήστε να χαμογελάσετε.



Τοποθετήστε το ένα χέρι επάνω στο στέρνο, με όλα τα δάχτυλα ενωμένα εκτός από τον αντίχειρα. Τοποθετήστε το άλλο χέρι από πάνω κατά τον ίδιο τρόπο. Στρέψτε το πηγούνι προς το ταβάνι και πιέστε με τα χέρια ελαφρώς προς τα κάτω. Προσπαθήστε να χαμογελάσετε κρατώντας τα χείλη ενωμένα.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.