Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

7 τρόποι αποτοξίνωσης με το πρωινό σας!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας από ένα θρεπτικό πρωινό, και ακόμα καλύτερα είναι όταν το πρώτο γεύμα της ημέρας βοηθά το σώμα σας να επανέλθει από τυχόν υπερβολές στο φαγητό!

Αν αναζητάτε υγιείς τρόπους να αποτοξινωθείτε, διαβάστε παρακάτω 7 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε το πρωινό σας και να νιώσετε καλύτερα!

1. Πράσινο τσάι

Αντί για τον καφέ που συνήθως πίνετε, επιλέξτε το πράσινο τσάι που είναι πλούσιο σε κατεχίνες. Οι κατεχίνες βοηθούν στην υγεία του συκωτιού.

2. Βρώμη

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχει αποδειχθεί πως βοηθούν στην αποτοξίνωση και στη διατήρηση του εντέρου σας ευχαριστημένου. Δεν υπάρχει τέλος στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ζωντανέψετε το μπολ με τη βρώμη.

3. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια περιέχουν προβιοτικά και πρεβιοτικά, που είναι σημαντικά για την υγεία του πεπτικού σας συστήματος. Επιπλέον, βοηθούν στο ξεφούσκωμα της κοιλιάς. Ξεκινήστε την ημέρα σας με σπαράγγια, αυγό ποσέ και μια φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως.

4. Χυμοί

Αν και τα οφέλη των αποτοξινωτικών χυμών δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ακόμα, πίνοντας ένα πράσινο χυμό ή smoothie μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τις καθημερινές θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε. Αν μάλιστα στον πράσινο χυμό σας περιλαμβάνονται μερικά αποτοξινωτικά προϊόντα, όπως κάρδαμο, σπανάκι και λεμόνι, ακόμα καλύτερα.

5. Σπόροι Chia

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και φυτικές ίνες, βοηθούν στην υγεία της καρδιάς και στο ξεφούσκωμα της κοιλιάς.

6. Φρουτοσαλάτα

Τα φρέσκα φρούτα έχουν φυσικές αποτοξινωτικές ιδιότητες, άρα ένα μπολ με φρέσκα φρούτα για πρωινό είναι ιδανικό.

7. Ξύδι μηλίτη

Το ξύδι από μηλίτη βοηθά στην πέψη


Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.