Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Νεφρά: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να λειτουργούν σωστά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα νεφρά είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος, καθώς καθαρίζουν το αίμα, φιλτράρουν και αποβάλλουν το νερό και τις ουσίες που δεν είναι απαραίτητες στον οργανισμό, εκκρίνουν αλλά και αδρανοποιούν ορμόνες, ρυθμίζουν το νερό και τις χημικές ουσίες, απομακρύνουν φάρμακα και τοξίνες από το αίμα.

Λειτουργούν δηλαδή ως φίλτρα του σώματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών μελετών, η κατανάλωση ικανοποιητικής ποσότητας νερού βοηθάει τα νεφρά να αποβάλουν το νάτριο, την ουρία και τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Δύο από τις μεγαλύτερες μελέτες που έχουν γίνει για την επίδραση του νερού στα νεφρά, κατέδειξαν μειωμένο κίνδυνο μακροπρόθεσμων νεφρολογικών προβλημάτων σε όσους πίνουν καθημερινά άφθονα υγρά.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ και συμπεριέλαβε περισσότερους από 2.400 εθελοντές ηλικίας 50 ετών και άνω. Όπως έδειξε, όσοι έπιναν σχεδόν 3 λίτρα υγρών την ημέρα, διέτρεχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιας νεφροπάθειας.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε από Καναδούς επιστήμονες που παρακολούθησαν επί 7 χρόνια 2.148 υγιείς άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 46 ετών. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν τα περισσότερα υγρά διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα αυτά δεν σημαίνουν πως πρέπει κανείς να πίνει αλόγιστες ποσότητες υγρών: πάνω από 2 λίτρα υγρών την ημέρα είναι ό,τι χρειάζεται για να ωφεληθούν οι νεφροί.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.