Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αλεξιάδης: Ετοιμάζουμε τον καινούριο ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου για το 2016.

«Με αφορμή τη μείωση των αντικειμενικών αξιών θα γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να είναι πιο δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ», ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον realfm.

Στην ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσουν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Δεν είναι σαφές το πότε θα γίνει. Μετά τις φορολογικές δηλώσεις θα έχουμε περιουσιολόγιο, θα έχουμε μετά ΕΝΦΙΑ, δυστυχώς θα έχουμε όλα αυτά τα πράγματα που έχουμε κάθε χρονιά».

Θα αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες, ερωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης, και απάντησε: «Οι αντικειμενικές θα αλλάξουν και θα γίνουν εμπορικές, αυτή είναι η δέσμευση που έχουμε και ετοιμάζουμε τον καινούριο φόρο, τον καινούριο ΕΝΦΙΑ, που θα είναι ένας φόρος που θα φορολογεί την ακίνητη περιουσία πιο δίκαια και πιο αναλογικά».

«Είμαστε σε φάση διαπραγματεύσεων, δεν αποδεχόμαστε κάποιο κείμενο στα Αγγλικά. Γίνεται διάλογος επίπονος και δύσκολος. Αυτό είναι η διαπραγμάτευση», σημείωσε για τις φορολογικές κλίμακες. Υπογράμμισε ότι οι νέες κλίμακες θα είναι πιο δίκαιες και θα μεταφέρουν φορολογικά βάρη στα υψηλότερα εισοδήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.