Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μεταφορά των απορριμμάτων από τη Θάσο στο Χ.Υ.Τ.Α. Καβάλας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για τα σκουπίδια στο νησί.

Ξεκινάει εκ νέου αύριο το πρωί η μεταφορά των απορριμμάτων από το νησί της Θάσου προς το Χ.Υ.Τ.Α. της Καβάλας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ με τους εκπροσώπους των δυο ναυτιλιακών εταιρειών (Α.Ν.Ε.Θ. και Ν.Ε.Κ.) που εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς το νησί.

Την ώρα της συνάντησης, στο δικαστικό μέγαρο στην πρωτεύουσα του νησιού το Λιμένα, πραγματοποιούνταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στο νησί.

Να σημειωθεί ότι από τις 27 Δεκεμβρίου οι δυο εταιρείες είχαν εκφράσει την άρνησή τους να συνεχίσουν να μεταφέρουν δωρεάν τα απορρίμματα, ζητώντας προκαταβολή των ναύλων κάτι με το οποίο διαφώνησε ο Δήμος Θάσου λέγοντας πρέπει να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο δήμο και τις δυο ναυτιλιακές εταιρείες.

«Για συμφωνία με το μαχαίρι στον λαιμό» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θάσου, εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα, δηλώνοντας ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου ν’ αποφασιστεί ο τρόπος καταβολής των ναύλων. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ το κόστος του έργου της μεταφοράς των απορριμμάτων θα ξεπεράσει τις 150.000 € ετησίως, όποτε πρέπει να διεξαχθεί ανοιχτός διαγωνισμός. Ωστόσο προκειμένου ν’ αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νησί συμφωνήθηκε άτυπα η πρώτη μεταφορά των απορριμμάτων θα γίνει ακόμα και σήμερα το βράδυ.

Από την πλευρά τους οι νομικοί σύμβουλοι των ναυτιλιακών εταιρειών δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις διαπραγματεύσεις.

Σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο νησί ο κ. Χατζηεμμανουήλ τη χαρακτήρισε «αυθόρμητη» διότι όπως επισήμανε, «πρώτον, κινδυνεύει η δημόσια υγεία και δεύτερον, οι κάτοικοι απαιτούν το ελάχιστο, αυτό που τους αξίζει, δηλαδή να μην επιβαρυνθούν με νέο χαράτσι τα νοικοκυριά τους, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες 'θησαυρίζουν' από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των κατοίκων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.