Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δεν θα επιστρέφεται ο ΦΠΑ σε όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρούτσης: Εντός των ημερών η ρύθμιση στη Βουλή.

Με νέα νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας καθιερώνεται ο υποχρεωτικός συμψηφισμός των επιστροφών φόρου (ή ΦΠΑ) με τις βεβαιωμένες και αρρύθμιστες οφειλές από εισφορές που έχουν οι επιχειρήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει τα έσοδα των Ταμείων.

«Καμία επιστροφή φόρου δεν θα γίνεται αν υπάρχουν οφειλές στα Ταμεία», προαναγγέλλει στην «Ημερησία» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι θα προωθηθεί για ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Σε εφαρμογή του νόμου που δημιούργησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ως «ενιαία αρχή» είσπραξης των συσσωρευμένων οφειλών άνω των 10 δισ. ευρώ προς τα Ταμεία, μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ οφειλές περίπου 5 δισ. ευρώ που έχουν περίπου 270.000 ελεύθεροι επαγγελματίες - ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι οφειλές που μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ είναι οι άνω των 5.000 ευρώ ανά οφειλέτη και αφορούν χρέη και πρόσθετα τέλη που είχαν βεβαιωθεί στον ΟΑΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2013 (δεν περιλαμβάνεται το τελευταίο δίμηνο καθώς οι σχετικές εισφορές πληρώνονται έως τις 31 Ιανουαρίου).

Στους οφειλέτες εστάλη ηλεκτρονικά, μέσω e-mail, ενημερωτικό σημείωμα ότι πλέον ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΚΕΑΟ και θα πρέπει αφού πιστοποιηθούν ως χρήστες στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) και αποκτήσουν αριθμό μητρώου οφειλέτη, να ενημερωθούν για την εικόνα της οφειλής τους από τον πίνακα χρεών και να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Προσεχώς θα δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση και ηλεκτρονικά (προς το παρόν αποφασίζει η περιφερειακή υπηρεσία ΚΕΑΟ ή η ταμειακή υπηρεσία του υποκαταστήματος ΙΚΑ όπου εντάχθηκε ο ασφαλισμένος-οφειλέτης βάσει του περιφερειακού τμήματος του ΟΑΕΕ στο οποίο ανήκει), ενώ η καταβολή των δόσεων θα γίνεται στις τράπεζες, με εξαίρεση την πρώτη δόση που θα πρέπει να καταβάλλεται είτε στην περιφερειακή υπηρεσία ΚΕΑΟ είτε στην ταμειακή υπηρεσία του ΙΚΑ. Να σημειωθεί ότι στο ΚΕΑΟ θα μεταφερθούν φέτος και οι «μη ρυθμισμένες» οφειλές στον ΟΓΑ και στο ΕΤΑΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.