Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Συμψηφισμός επιστροφών φόρου με οφειλές - Αποφάσεις για ανέργους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών φόρου (ή ΦΠΑ) με τις βεβαιωμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από επιχειρήσεις που δεν έχουν μπει σε διαδικασία ρύθμισης, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο μεταξύ, σε εφαρμογή του νόμου για τη δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μεταφέρθηκαν στο Κέντρο οφειλές περίπου 270.000 ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, με νομοθετική ρύθμιση καθιερώνονται η μηνιαία καταβολή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, αντί για κάθε δίμηνο που ισχύει σήμερα, και η υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό για παράλληλη μισθωτή απασχόληση υπολειπόμενη των 25 ημερών ασφάλισης μηνιαίως.

Ακόμη, παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015 η διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και η χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η επανεξέτασή τους, ενώ οι γιατροί των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας θα υπάγονται, πλέον, σε ειδικό σώμα και όχι στον ΕΟΠΠΥ.

Τέλος, παρατείνεται για ακόμα ένα έτος, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2014 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015, η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ και στα μέλη των οικογενειών τους να λαμβάνουν παροχές ασθένειας σε είδος. Προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.