Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ένα πιάτο φαΐ σε όσους έχουν ανάγκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό προσφέρεται από σήμερα και για μία περίπου εβδομάδα σε πολίτες που έχουν ανάγκη, στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη δράση "Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα" (ΣΤΟΠ), που ξεκίνησε πιλοτικά στην περιοχή αυτή, με τη συμμετοχή εθελοντών και συντονίστρια αρχή την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού.

"Όλοι μαγειρεύουμε στα σπίτια μας και ένα πιάτο φαγητό που περισσεύει μπορούμε να το προσφέρουμε" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχολόγος Φαίη Αναστασιάδου που εργάζεται σε δομές της αντιδημαρχίας κοινωνικής προστασίας.

Η δράση υλοποιείται πιλοτικά στη Μηχανιώνα και εφόσον έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου, πρόσθεσε.

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν δημότες όχι μόνο από το δήμο Θερμαϊκού, αλλά και από άλλες περιοχές, ακόμα και εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Το φαγητό θα διανέμεται σε άπορα άτομα που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα των αρμόδιων υπηρεσιών της αντιδημαρχίας κοινωνικής πολιτικής.

Το φαγητό φυλάσσεται σε ειδικές εγκαταστάσεις σε κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της αντιδημαρχίας, σε κεντρικό σημείο της Μηχανιώνας και τα μηνύματα από την ανταπόκριση του κόσμου σ' αυτό το κάλεσμα είναι ενθαρρυντικά, ανέφερε η κ. Αναστασιάδου.

Τη δράση υλοποιούν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), οι Δημοτικές Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗΠΠΑΚΥΘ) και δίκτυο εθελοντών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.