Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Γλιτώστε θερμίδες τρώγοντας αργά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα «αργά» γεύματα ελέγχουν το συναίσθημα της πείνας.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics έρχεται να επιβεβαιώσει την πάγια οδηγία των διαιτολόγων για να τρώμε αργά.

Πιο συγκεκριμένα, 70 άτομα, εκ των οποίων 35 ήταν φυσιολογικού σωματικού βάρους και 35 υπέρβαρα και παχύσαρκα, κλήθηκαν να καταναλώσουν σε δυο ημέρες γεύματα κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Μερικά από αυτά ήταν με αργό ρυθμό, άνω των 22 λεπτών, και τα υπόλοιπα με πιο γρήγορο ρυθμό, της τάξεως δηλαδή των εννέα λεπτών. Από τα αποτελέσματα της μελέτης φάνηκε ότι στα «αργά» γεύματα υπήρξε μείωση των θερμίδων που καταναλώθηκαν. Η μείωση αυτή ήταν κατά 88 θερμίδες στα άτομα φυσιολογικού βάρους και κατά 58 θερμίδες στα άτομα μη φυσιολογικού βάρους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ένας πιθανός λόγος μπορεί να είναι το ότι η πιο «αργή» διατροφή επιτρέπει στους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται καλύτερα τα συναισθήματά της πείνας και της πληρότητας. Επίσης, το αργό φαγητό φάνηκε να οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης νερού και πιο γρήγορο αίσθημα κορεσμού στο στομάχι..


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.