Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

11 τόνοι κρέατος αλόγου που το βάφτισαν... βοδινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ολλανδικές αρχές ασφάλειας των τροφίμων κάλεσαν πέντε εταιρείες να αποσύρουν από την αγορά 11 τόνους κρέατος αλόγου από τη Γαλλία, το οποίο χαρακτηρίστηκε βοδινό και χρησιμοποιήθηκε σε προϊόντα τροφίμων που διατέθηκαν στην ολλανδική αγορά, αναφέρει σε επιστολή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο αναφέρει ακόμα ότι το κρέας αλόγου εισήχθη στην Ολλανδία μέσω Βελγίου από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και προφανώς έχει ήδη καταναλωθεί. Στην επιστολή που κατατέθηκε στη βουλή αναφέρεται ότι το κρέας είχε χαρακτηριστεί ως βοδινό και ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Η ανάκληση προϊόντων με κρέας αλόγου στην Ολλανδία ακολουθεί την σύλληψη τον περασμένο μήνα 21 εμπόρων βοοειδών, κρεοπωλών και κτηνιάτρων στη Γαλλία που κρίθηκαν ύποπτοι για την παράνομη πώληση 200 αλόγων από την αθλητική και φαρμακευτική βιομηχανία.

Το σκάνδαλο με το εμπόριο κρέατος αλόγου ξέσπασε τον περασμένο Ιανουάριο όταν εντοπίστηκε DNA αλόγου σε κατεψυγμένα χάμπουργκερ που πωλούνταν σε ιρλανδικά και βρετανικά σούπερ-μάρκετ και σε αυτό εμπλέκονταν έμποροι, κτηνίατροι, κρεοπώλες και ιδιοκτήτες σφαγείων από τη Ρουμανία ως την Ολλανδία.

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η απόφαση για τις τελευταίες ανακλήσεις ελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου μέσω του Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, δεν υπάρχει εξήγηση για τους λόγους που οι ολλανδικές αρχές καθυστέρησαν να αποσύρουν τα επίμαχα προϊόντα. Πάντως, στα τέλη Δεκεμβρίου η βουλή βρισκόταν σε διακοπές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.