Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Θα σκοτώσουν ένα μαύρο ρινόκερο για τη... διάσωση του είδους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημοπρασία με «βραβείο» μια άδεια για κυνήγι.

Κυνηγοί μεγάλων θηραμάτων από όλη την Αμερική συμμετείχαν σε ένα τετραήμερο «ξεφάντωμα» στο Ντάλας, με αποκορύφωμα μια δημοπρασία που αποσκοπούσε στη συγκέντρωση χρημάτων για τη διάσωση του μαύρου αφρικανικού ρινόκερου.

Μόνο που ο πλειοδότης είχε την «ευκαιρία» να κερδίσει την… άδεια να σκοτώσει έναν από αυτούς!

Σύμφωνα με το Dallas Safari Club, το οποίο επικαλείται σε δημοσίευμά του ο Independent, η «άδεια κυνηγιού» ενός μαύρου ρινόκερου στην Ναμίμπια κατοχυρώθηκε σε κάποιον που πρόσφερε 350.000 δολάρια ως αντίτιμο.

Φαίνεται, όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, ότι τόσο αποτίμησε ο διεκδικητής του «βραβείου» την τιμή της ζωής ενός από τα πιο σπάνια ζώα στον πλανήτη!

«Είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρουμε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αύξηση του πληθυσμού των μαύρων ρινόκερών» ανέφερε ο διευθυντής του Dallas Safari Club, Ben Carter.

Η άδεια δόθηκε απ’ ευθείας από την κυβέρνηση της Ναμίμπια, η οποία επιτρέπει το κυνήγι του σπάνιου αυτού ζώου τρεις φορές το χρόνο, στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος προστασίας του μαύρου ρινόκερου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Φέτος, ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που επετράπη μία από τις άδειες αυτές να πουληθεί εκτός χώρας.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός μαύρων ρινόκερων δεν ξεπερνά τα 5.000 μέλη, από τα οποία περίπου 1.700 ζουν στη Ναμίμπια.

Ο αριθμός τους τη δεκαετία του 1960 έφτανε τις 70.000.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.