Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Διαγράφονται από τη μισθοδοσία του Δημοσίου συμβασιούχοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην άμεση διαγραφή των συμβασιούχων από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, που υπηρετούν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, πρέπει να προχωρήσουν οι αρμόδιοι στους φορείς που εργάζονται, υπενθυμίζει σε σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «όλοι οι απασχολούμενοι των οποίων απορρίφθηκαν οι αγωγές τους, ακόμη και αν άσκησαν ένδικο μέσο ή παραιτήθηκαν από ασκηθέν ένδικο μέσο που διατηρούσε την εργασιακή σχέση, ανεξάρτητα από το καθεστώς με το οποίο οι απασχολούμενοι ήταν καταχωρισμένοι στο Μητρώο (π.χ. ως Ι.Δ.Α.Χ. ή Ι.Δ.Ο.Χ.), θα πρέπει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου με την αιτιολογία διαγραφής "Λόγω Απορριπτικής Δικαστικής Απόφασης" ».

Επισημαίνεται δε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 106 του ν.4172/2013, η διοίκηση υποχρεούται να διερευνήσει ποιες από τις εκκρεμείς αγωγές εργαζομένων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, είτε με σύμβαση έργου (οι οποίες αγωγές έχουν ως αντικείμενο ότι η υφιστάμενη εργασιακή σχέση είναι εκείνη της εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου), δεν έχουν συζητηθεί εντός του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2013. Σημειώνεται, ότι στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη, λήγουν αυτοδίκαια τα ασφαλιστικά μέτρα ή οι προσωρινές δικαστικές διαταγές από 1.11.2013 και οι απασχολούμενοι δυνάμει των ανωτέρων αποφάσεων/διαταγών θα πρέπει να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου με την ίδια αιτιολογία (Λόγω Απορριπτικής Δικαστικής Απόφασης) και να μην γίνονται αποδεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους».

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «η μη συμμόρφωση προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις από τους κατά περίπτωση αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες επισύρει τις ανάλογες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση η συμμόρφωση προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις θα ελεγχθεί δειγματοληπτικά από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.