Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κοινό «μέτωπο» δημάρχων κατά της εγκληματικότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων απέστειλαν οι δήμαρχοι Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών, ζητώντας την ενίσχυση της ασφάλειας στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Οι δήμαρχοι κάνουν λόγο για «ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων» με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, «κάθε λογής κακοποιοί να εισέρχονται σχεδόν ανενόχλητοι, λεηλατώντας τις περιουσίες των πολιτών που με πολλούς κόπους απέκτησαν». «Οι κάτοικοι πια είναι ανήμποροι να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη αυτά ζητήματα και με κίνδυνο της ζωής τους περιμένουν το επόμενο κάθε φορά χτύπημα», επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι «παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους στις ακριτικές περιοχές, η πολιτεία (…) δεν αποδέχεται τη μεγάλη ευθύνη της».

Ζητούν τέλος τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και συγκεκριμένα:

- να επιστρέψουν όλοι οι συνοριοφύλακες, όπως προέβλεπε το αρχικό οργανοδιάγραμμα των συνοριακών κέντρων.

- να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα, με προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα.

- να επαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή.

- να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά μέσα, όπως θερμικές κάμερες και ραντάρ σε καίρια σημεία των συνόρων, όπου θα ελέγχεται η ροή των λαθρομεταναστών και

- να ενταχθεί η ελληνοαλβανική μεθόριος στη δύναμη Frontex, όπως τα ανατολικά σύνορα της χώρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.