Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Παραλύoυν τα πάντα...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραλύει σήμερα ιδιωτικός και δημόσιος τομέας με κορύφωση των κινητοποιήσεων των συνδικάτων την 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Με αιχμή του δόρατος τις απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο «ταφόπλακα» και απαιτούν «να μην ψηφιστεί». Καλούν δε σε συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και τους φοιτητές να συμμετάσχουν. Μισή ώρα νωρίτερα καλεί το ΠΑΜΕ σε απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Χθες, επίσης, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν και νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η διαμαρτυρία απευθύνεται «σε όλους εκείνους που με τις λανθασμένες και αδιέξοδες επιλογές τους έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την ανεργία, τη λιτότητα, τη φορολεηλασία. Διεκδικούμε αλλαγή της πολιτικής των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και εκποιήσεων του δημοσίου, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών».

Λόγω της απεργίας με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ που οργανώνει προσυγκέντρωση των Υγειονομικών κάτω από τα γραφεία της στις 11.00 σήμερα. Την απεργία στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ομοσπονδία Ιατρών Μονάδων του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, το πολυνομοσχέδιο «καταστρέφει τα μικρά και τα μεσαία ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια με το clawback που επιβάλλει. Η εφαρμογή του μέτρου ακόμη και στο Ασυλο Ανιάτων Ασθενών, θα έχει αποτέλεσμα πολλοί κατάκοιτοι ασθενείς να βρεθούν στο δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή, επιβάλλει αστυνομικά μέτρα στους γιατρούς με το ποινολόγιο και καταργεί κάθε έννοια χρηστής, δημοκρατικής και έννομης διοίκησης».

Οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, καλούν, επίσης, τα μέλη τους να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και έχουν ανακοινωθεί από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ τόσο για σήμερα, όσο και για την Τετάρτη 24 Ιουλίου, με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα. Με 4ωρη στάση εργασίας (10.00 - 14.00) συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, με απόφαση της ΠΟΕΣΥ.

Μέσα Μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι μετακινήσεις με ορισμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων, με απεργίες και στάσεις εργασίας, στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, κανένα δρομολόγιο δε θα πραγματοποιήσουν τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα ενώ ματαιώνονται και τα αυριανά πρωινά δρομολόγια. Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια στις τουριστικές αμαξοστοιχίες, με διαδρομές Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και Α. Λεχώνα- Μηλιές.
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα λειτουργούν Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ. Εξαιτίας της απεργίας των σιδηροδρομικών όμως τα δρομολόγια του μετρό δε θα φτάνουν έως το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αλλά θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Προβλήματα σε ορισμένες πτήσεις ειδικά σε περιφερειακά αεροδρόμια ενδέχεται να δημιουργήσει και η τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.