Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη «μαϊμού» υπάλληλος του Σ.Δ.Ο.Ε.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη χθες ένας 69χρονος ο οποίος προσποιούμενος υπάλληλο του Σ.Δ.Ο.Ε., εξαπατούσε συστηματικά καταστηματάρχες.

Ο συλληφθείς αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να «τακτοποιήσει» δήθεν καταγγελίες που είχαν περιέλθει στην υπηρεσία του σε βάρος των καταστημαρχών. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Αττική, κατήγγειλε ότι άγνωστο άτομο, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες «συστήθηκε» ως υπάλληλος του Σ.Δ.Ο.Ε. και της ζήτησε να καταθέσει με τραπεζική εντολή χρηματικό ποσό.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της αντιποίησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ενώ σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον οκτώ άτομα εξαπατήθηκαν από τον 69χρονο, ενώ αναζητεί άλλο ένα που φέρεται να έχει συμμετοχή στην υπόθεση.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, το προφίλ, τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης που ακολουθούσε, εντοπίστηκε ο δράστης, ως το πρόσωπο που εμφανιζόταν με στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού υπάλληλου του ΣΔΟΕ καθώς και το τραπεζικό υποκατάστημα που χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του, στην Καλλιθέα –όπου και συνελήφθη αφού πρώτα είχε παραλάβει τα χρήματα, τα οποία είχε καταθέσει η καταστηματάρχης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 69χρονος μαζί με άλλο ένα άτομο, για το οποίο εκκρεμούν πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατάφεραν, από τον περασμένο Μάιο, να εξαπατήσουν άλλους δυο καταστηματάρχες. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη «καφέ» στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 600 ευρώ και έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου, επίσης στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 750 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αττική, δεν ενέδωσε στην απαίτησή τους.

Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι στο ΣΔΟΕ εκκρεμούσαν σε βάρος του συλληφθέντα υποθέσεις εξαπάτησης άλλων τεσσάρων επιχειρηματιών, από τους οποίους ζήτησε με τον ίδιο τρόπο να του δώσουν χρηματικά ποσά, για να μην πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα καταστήματά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.