Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη 43χρονος για απάτες σε βάρος φαρμακοποιών, ιατρών και του ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο παρελθόν, είχε συλληφθεί από την αστυνομία για παρόμοιες πράξεις.

Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος φαρμακοποιών, κατηγορείται 43χρονος, που συνελήφθη στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η ασφάλεια Καλαμάτας, προέκυψε ότι ο 43χρονος, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, αφού πήγαινε σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, αποσπούσε αυτοκόλλητα κουπόνια, τα οποία είναι επικολλημένα σε συσκευασίες φαρμάκων ή σε ορισμένες περιπτώσεις προμηθεύονταν τα φάρμακα χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο, με το πρόσχημα ότι θα τα συνταγογραφούσε και θα επέστρεφε τα κουπόνια, χωρίς βέβαια να το πράττει.

Στη συνέχεια, πήγαινε σε γιατρούς, με ειδικότητα που θα μπορούσαν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα που αντιστοιχούσαν στα κουπόνια και ζητούσε να του τα χορηγήσουν, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ. Για να μη προκύπτουν τα στοιχεία ταυτότητας του, παρουσίαζε κάθε φορά διαφορετικούς ΑΜΚΑ, τους οποίους έβρισκε από κάρτες και βιβλιάρια ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ που αφαιρούσε από νοσοκομεία και οι οποίοι ανήκαν σε ηλικιωμένα άτομα που νοσηλεύονταν και, για να εξαπατά τους ιατρούς, ισχυριζόταν ότι οι ΑΜΚΑ ανήκαν σε συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ήταν κατάκοιτα.

Ακολούθως, με το κουπόνι και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πήγαινε εκ νέου σε φαρμακεία και αφού ισχυριζόταν πως είχε αγοράσει τα φάρμακα λίγες ημέρες πριν, τους έπειθε να του παραδώσουν το αντίτιμο αγοράς τους.

Από την παράνομη δράση του, προκλήθηκε οικονομική ζημία στους φαρμακοποιούς, τόσο σε εκείνους από τους οποίους αφαιρούσε τα κουπόνια, όσο και σε εκείνους που επέστρεφαν το αντίτιμο των φαρμάκων καθώς και στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλύπτει τη συμμετοχή στην αξία των φαρμάκων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, είχε χρησιμοποιήσει τους ΑΜΚΑ τεσσάρων ατόμων, τους οποίους βρήκε από βιβλιάρια και κάρτες ασφάλισης, που είχε αφαιρέσει από τα νοσοκομεία της Κορίνθου, του Ναυπλίου και της Τρίπολης. Επιπλέον, προέκυψε ότι είχε εξαπατήσει πέντε φαρμακοποιούς και τέσσερις γιατρούς -ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμα έναν φαρμακοποιό- στις περιοχές της Αχαΐας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Ηλείας.

Επίσης, είχε αφαιρέσει δύο κουπόνια φαρμάκων, ένα φάρμακο με το επικολλημένο κουπόνι, ενώ είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει ακόμα ένα κουπόνι φαρμάκου, από τέσσερα, συνολικά, φαρμακεία στην Αρκαδία, στη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι, στο παρελθόν, είχε συλληφθεί από την αστυνομία για παρόμοιες πράξεις. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια Καλαμάτας, για να εξακριβωθεί το εύρος της παράνομης δράσης του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.