Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Βρούτσης: Ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει σταθερός ο κατώτατος μισθός έδωσε Γιάννης Βρούτσης.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, o υπουργός Εργασίας απάντησε σε καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού λέγοντας : "ο κατώτατος μισθός με την σημερινή του μορφή θα παραμείνει σταθερός. Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Δεν πρέπει να τρομοκρατούμε ή να σπέρνουμε να καλλιεργούμε εικόνα που δεν είναι πραγματική. Μέχρι και το 2017, οπότε και θα αρχίσει να λειτουργεί ο νέος μηχανισμός".

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι δημιουργεί απορία η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. "Εμείς εχουμε ξεκαθαρίσει ότι παμε με ένα νέο σύστημα που συγκλίνει στην ευρωπαική πραγματικότητα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα παρέμβετε νομοθετικά για να φέρετε τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ. Η πρόταση είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου; Σαφέστατα όχι", είπε.

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι δεν είναι όλα μαύρα. "Αύριο θα δημοσιευτεί έκθεση του ΣΕΠΕ που το αποδεικνύει", τόνισε. Όπως ανέφερε στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 είχαμε αύξηση απασχόλησης κατά 37,29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 που δείχνει ότι ισορροπεί η αγορά εργασίας, καθώς και ότι το πρώτο 6μηνο του 2013 υπήρξαν 268.262 πλήρεις συμβάσεις απασχόλησης έναντι 167.549 το 2012 αύξηση 51,55%.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.