Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Διατροφή-βασανιστήριο για να πάρουν κιλά με το ζόρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γυναίκες-σύμβολα ευημερίας στη Μαυριτανία.

Στις περισσότερες χώρες της Δύσης οι γυναίκες ξοδεύουν χρήματα και χρόνο για να διατηρηθούν σε ένα καλό κι ενίοτε υπερβολικά μικρό βάρος. Σε πολλές χώρες της Αφρικής οι γυναίκες διατηρούνται χωρίς να το θέλουν, λόγω της έλλειψης φαγητού. Στη Μαυριτανία ωστόσο, είναι τόσο δυνατή η πεποίθηση πως οι γυναίκες πρέπει να είναι πολύ παχιές που οι ζωές τους τίθενται σε κίνδυνο για να πάρουν πολλά κιλά.

Τα κορίτσια, ήδη από την ηλικία των 8 ετών, προτρέπονται να πάρουν όσο περισσότερο βάρος μπορούν για να θεωρούνται ελκυστικά- και επιθυμητά για σύζυγοι. Το να έχει ένας άνδρας μια παχύσαρκη σύζυγο θεωρείται ένδειξη πλούτου και πρεστίζ στη χώρα, όπου επίσης τα τρόφιμα δεν αφθονούν.

Στην προσπάθειά τους να βρουν άνδρα, πολλές γυναίκες εξωθούνται σε επικίνδυνα σημεία για να πάρουν βάρος, από την αναγκαστική σίτιση μέχρι τη λήψη χαπιών που δεν προορίζονται για κατανάλωση από ανθρώπους.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Thomas Morton ταξίδεψε στη Μαυριτανία για να κάνει ρεπορτάζ με αυτό το θέμα για το ντοκιμαντέρ «Vice» του δικτύου HBO. Αλλά δεν πήγε μόνο ως παρατηρητής: έκανε τη διατροφή που κάνουν οι γυναίκες της χώρας και πήρε τα σκευάσματα που λαμβάνουν εκείνες για να δει από πρώτο χέρι ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία τους.

Ανακάλυψε πως τα κορίτσια παίρνουν δια της βίας κιλά από την ηλικία των 8 ετών, μία πρακτική που ονομάζεται «gavage», γαλλική λέξη που σημαίνει αναγκαστική σίτιση και περιγράφει τη βίαιη σίτιση στις χήνες για να παραχθεί το φουα γκρα.


Όταν φτάσουν σε ηλικία γάμου, τα κορίτσια φεύγουν σε «κατασκηνώσεις πάχους» στην έρημο, όπου καταναλώνουν 15.000 θερμίδες την ημέρα.

Για πρωινό τα κορίτσια τρώνε τριμμένη πίτα μουλιασμένη σε ελαιόλαδο, πίνοντας γάλα καμήλας. Έχουν συχνά γεύματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας που περιλαμβάνουν κατσικίσιο κρέας. Ψωμί, κους κους, σύκα και φυσικά γάλα καμήλας.



Περιέγραψαν στον Morton την υπερβολική κατανάλωση φαγητού ως βασανιστήριο και μάλιστα του εξομολογήθηκαν πως κάποιοι γονείς έσπαγαν τα δάχτυλα των ποδιών των κοριτσιών αν αντιδρούσαν.

Ο Morton ακολούθησε τις ίδιες διατροφικές συνέπειες και πήρε σχεδόν 6 κιλά μέσα σε δύο ημέρες ενώ ένιωθε πρησμένος και βαρύς.

«Ένιωθα λες και το φαγητό γέμισε το θώρακά μου και πιέζει τους πνεύμονές μου», περιέγραψε ο ίδιος, προσθέτοντας πως ένιωθε αηδία και ναυτία από το φαγητό που έπρεπε να καταναλώνει. Αλλά στη Μαυριτανία έχει βρεθεί λύση και γι’ αυτό: παρά τους κινδύνους για την υγεία τους, τα κορίτσια παίρνουν χάπια.

«Τα χάπια είναι ο σύγχρονος τρόπος της αναγκαστικής σίτισης. Οι γυναίκες παίρνουν στεροειδή και χάπια που δεν προορίζονται για κατανάλωση από ανθρώπους», του είπε μία από τις γυναίκες.

Οι αυξητικές ορμόνες που κανονικά είναι για ζώα δίνουν στις γυναίκες που τις παίρνουν δυσανάλογα σώματα: μεγάλη κοιλιά, πρόσωπο και στήθος αλλά λεπτά, κατ’ αναλογία, χέρια και πόδια.



«Μοιάζουμε πιο πολύ με φώκιες παρά με ανθρώπους», του είπε.



Η λήψη χαπιών μπορεί επίσης να έχει παρενέργειες, από υπογονιμότητα μέχρι καρδιακά προβλήματα.

«Οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά λόγω αυτού του "gavage" και οι περισσότερες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους. Υπάρχουν συνέπειες», πρόσθεσε.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.