Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κλείνουν αυθαίρετα το δρόμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σλάλομ ανάμεσα σε παντός είδους αυθαίρετες κατασκευές και εμπόδια απαιτείται να κάνει όποιος επιχειρήσει να περάσει από τις κεντρικές πλατείες και τα πεζοδρόμια της Αθήνας.


Ο βαθμός δυσκολίας για να ανταπεξέλθει ο απλός πολίτης στην πίστα διέλευσης από τα σημεία αυτά είναι μεγάλος: τραπεζοκαθίσματα, σιδερένιες κολόνες για να στηρίζονται οι τέντες, μεγάλες τσιμεντένιες βάσεις ομπρελών το καλοκαίρι ή σόμπες τον χειμώνα, ζαρντινιέρες ή ημιμόνιμες κατασκευές για "περιφρούρηση" του χώρου είναι μερικά μόνο από όσα χρησιμοποιούν τα διάφορα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα. Την εικόνα συμπληρώνουν διάφορα σταθμευμένα μηχανάκια, ακόμη και αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα των πεζών να πηγαίνουν... περίπατο!

Ανάλογη τύχη έχουν, όμως, και τα δικαιώματα των μόνιμων κατοίκων σε περιοχές όπως Κολωνάκι, Κεραμικός, Γκάζι, οι οποίες περιλαμβάνονται σε αυτές όπου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός παρατυπιών. Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν από το Δήμο Αθηναίων, εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα και τις παραβάσεις στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, μία μεγάλη κατηγορία παρατυπιών αφορά τη χρήση μουσικής. Στην περίπτωση αυτή, ακόμη και όταν το κατάστημα διαθέτει άδεια, καταγράφετε συχνότατα υπέρβαση του ωραρίου ή μεγαλύτερη ένταση της μουσικής από την οριζόμενη.

Μέσα πάντως στο 2012 από τους 9.480 ελέγχους, που έγιναν από τη Δημοτική Αστυνομία, οι 6.665 αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κ.α.). Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, κατά το προηγούμενο έτος υποβλήθηκαν 3.135 μηνυτήριες αναφορές και είναι χαρακτηριστικό πως από αυτές ποσοστό 42,2% σχετιζόταν με παρατυπίες ως προς την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.