Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

4 τρόποι προστασίας των ματιών σας το καλοκαίρι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο.

Τα μάτια σας χρήζουν προστασίας, ακολουθούν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε τα μάτια σας από τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας.

1. Καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου

Όσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακού για το δέρμα σας και την προστασία του από τις ακτίνες UV, τόσο απαραίτητα είναι τα γυαλιά ηλίου για να μπλοκάρουν τις ίδιες ακτίνες από το να βλάψουν τα μάτια σας.

2. Ενυδατικές σταγόνες ματιών

Δεν αφυδατώνεται μόνο η επιδερμίδα σας τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τα μάτια σας. Οι ενυδατικές σταγόνες είναι ιδανικές για αυτή την εποχή.

3. Χρησιμοποιήστε προστατευτικά γυαλιά

Οι δραστηριότητες όπως το κάμπινγκ και τα σπορ είναι πολύ διαδεδομένα. Αν όμως παραδείγματος χάριν κόψετε ξύλα για να ανάψετε μια φωτιά στην παραλία πρέπει να χρησιμοποιήσετε προστατευτικά γυαλιά. Το ίδιο ισχύει για σπορ όπως η ποδηλασία, όπου οτιδήποτε από έντομα μέχρι σκόνη ή μικροαντικείμενα μπορούν να τραυματίσουν τα μάτια σας.

4. Μάσκα ή γυαλιά θαλάσσης

Η θάλασσα και οι πισίνες έχουν δικαίως την τιμητική τους. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε την μάσκα σας για να αποφύγετε ερεθισμούς π.χ. από το χλώριο της πισίνας. Βγαίνοντας από το νερό πρέπει να πλένετε τα μάτια σας με καθαρό, δροσερό νερό.



Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.