Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αλλαγές για τους δημ. υπαλλήλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με στόχο να κατευνάσουν τις αντιδράσεις οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να φέρουν έστω και την ύστατη στιγμή βελτιωτικές ρυθμίσεις που θα αφορούν κυρίως τους δημοτικούς αστυνομικούς αλλά και τους σχολικούς φύλακες.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών αστυνομικών θα απορροφηθεί άμεσα. Ωστόσο οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν είναι αρκετές για τους υπαλλήλους στον συγκεκριμένο τομέα.

Γι αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όσοι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δεν θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα και θα παραμείνουν στους δήμους. Το ίδιο ισχύει ήδη και για τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν παρόμοιους πανεπιστημιακούς τίτλους.

Παράλληλα για τους σχολικούς φύλακες θα τους δοθούν συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά κίνητρα καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται σχετικά κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει θέμα ένταξης σε διαθεσιμότητα των καθαριστριών που εργάζονται στα σχολεία.

Επίσης φύλο και φτερό γίνονται πλέον οι εκθέσεις του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για όλα τα περιστατικά που αφορούν επίορκους δημόσιους υπαλλήλους ενώ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα επανεξεταστούν όλα τα δικαιολογητικά και οι τίτλοι σπουδών όσων μπήκαν στην δημοτική αστυνομία.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κάνει πίσω στον έλεγχο για τα οικονομικά των δήμων. Η ΚΕΔΕ ζητά να αποσυρθεί το παρατηρητήριο το οποίο περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. Οι δήμαρχοι εκτιμούν πως με αυτό τον τρόπο καταργείται ουσιαστικά η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε εγκύκλιο του ζητά να έχει γίνει απογραφή μέχρι τις 30 Αυγούστου του προσωπικού όλων των νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και των επιχειρήσεων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Τα στοιχεία που θα καταγραφούν στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εργασιακή σχέση του κάθε υπαλλήλου, ημερομηνία πρόσληψης στο φορέα, κατηγορία εκπαίδευσης, προϋπηρεσία κ.α..


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.