Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Υγιεινή διατροφή εκτός σπιτιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρακτικές οδηγίες για να απολαύσετε το φαγητό χωρίς φόβο.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει πολλές φορές να τρώμε έξω, ενώ για μερικούς είναι σχεδόν καθημερινή-αναγκαστική πραγματικότητα.

Πολλοί από τους ασθενείς που έχουν υποστεί ένα καρδιακό επεισόδιο έχουν την εντύπωση ότι δεν πρέπει να τρώνε πια έξω, φοβούμενοι το μη υγιεινό τρόπο μαγειρέματος, πράγμα που δημιουργεί ακόμα και ψυχολογικά προβλήματα.

Φαίνεται, όμως, ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Πείτε «ναι» σε όλες τις περιπτώσεις που μπορείτε να φάτε καλά και υγιεινά, όπως σε υγιεινά εστιατόρια, πάρτι, αλλά και φιλικά σπίτια, με σωστό προγραμματισμό και κάνοντας τις σωστές επιλογές. Διαβάστε συμβουλές για να το πετύχετε...

- Καλό είναι να προγραμματίζετε τις εξόδους σας. Αν αυτό είναι δυνατό, αποφύγετε διάφορα έξτρα όλη την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να έχετε περιθώριο επιλογών τη συγκεκριμένη βραδιά. Παράλληλα, την ημέρα που πρόκειται να βγείτε αποφύγετε τα λίπη και τις πρωτεΐνες που συνήθως καταναλώνετε και επιλέξτε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά.

- Μην πέσετε στην παγίδα να μη φάτε τίποτα όλη την ημέρα επειδή το βράδυ είστε καλεσμένοι κάπου και φτάσετε στο δείπνο πολύ πεινασμένοι. Καλύτερα να φάτε λίγο όλη την ημέρα από το συνηθισμένο διαιτολόγιο ή περιορίστε την όρεξή σας με ένα ελαφρύ κολατσιό.

- Μην θεωρείτε την έξοδό σας σαν μια ευκαιρία να ξεδώσετε, ειδικά αν βγαίνετε συχνά έξω. Μην θεωρείτε την ημέρα αυτή σαν μια ξεχωριστή ευκαιρία, αλλά ως μια συνηθισμένη μέρα και επομένως δεν χρειάζεται να γεμίζετε και να ξαναγεμίζετε το πιάτο σας, αλλά να περιοριστείτε στα επιτρεπόμενα και στις συνηθισμένες ποσότητες.

- Δεν είναι ανάγκη να λέτε στους άλλους ότι κάνετε δίαιτα. Αυτό καμιά φορά κάνει τους άλλους να προκαλούν τη θέλησή σας και τη δύναμη του χαρακτήρα σας.

- Ίσως μπορείτε να ρωτήσετε την οικοδέσποινα ή το σεφ για τον τρόπο μαγειρέματος των φαγητών και να κάνετε επιλογές με χαμηλά λιπαρά. Ζητήστε να σας βάλουν στην άκρη του πιάτου τις σάλτσες.

- Κάντε λογικές, έξυπνες επιλογές και πάντα σύμφωνες με τη γνωστή πυραμίδα υγιεινής διατροφής. Διαλέξτε πιάτα με λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά και πολύ μικρές ποσότητες λευκωματούχων τροφών, ίσα ίσα για τη γεύση. Αποφύγετε τα λιπαρά και τις κρέμες.

Ακολουθώντας τις πρακτικές αυτές οδηγίες, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και την παρέα έξω από το σπίτι -ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι- κι εσείς που πιστεύετε στην πρόληψη και θέλετε να ακολουθήσετε υγιεινό τρόπο διατροφής, αλλά κι εσείς που έχετε υποστεί ένα καρδιακό επεισόδιο.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.