Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Νοσηλεία στο ΕΣΥ; Πέρνα από τον ασφαλιστή... Αλλάζουν οι εγκρίσεις στα νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα θα λειτουργούν πολύ σύντομα τα δημόσια νοσοκομεία καθώς όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ιδιώτες θα ελέγχουν τις νοσηλείες και τις αγωγές που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.
Στα πρότυπα του Βρετανικού συστήματος αναμένεται να λειτουργεί σύντομα και το πολύπαθο ελληνικό ΕΣΥ καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως είπε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.
Γεγονός βέβαια που αναμένεται να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εισαγωγή για επέμβαση στα δημόσια νοσοκομεία καθώς ήδη σήμερα οι ασθενείς περιμένουν σε ...ουρές για να χειρουργηθούν εκτός βέβαια και αν έχουν ...μπάρμπα στην Κορώνη. Κατάσταση που φυσικά ενισχύει και το φαινόμενο με τα φακελάκια καθώς πολλοί αναγκάζονται να δώσουν τον οβολόν τους για να εισαχθούν μια ώρα αρχύτερα.

Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός Υγείας επιχειρεί να ελέγξει τις δαπάνες στο σύστημα υγείας δεδομένου πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ψαλιδιστούν περαιτέρω τα κονδύλια από τα νοσοκομεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.