Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σχεδιάζουν τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατα για να συλλέξουν τρόφιμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ποδηλασία αγάπης θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Έναν πρωτότυπο τρόπο να συλλέξουν τρόφιμα για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων σε Ελλάδα και Κύπρο σκαρφίστηκαν τρεις εθελοντές ποδηλάτες από την Κύπρο, που αποφάσισαν να γυρίσουν τη χώρα με τα ποδήλατά τους απευθύνοντας κάλεσμα για τη συλλογή τροφίμων.

Η ποδηλασία αγάπης θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου από την Κομοτηνή, ενώ συνολικά θα διανυθούν 3.484 χιλιόμετρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Ήδη τον Απρίλιο στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη ποδηλασία αγάπης, όπου διανύθηκαν 700 χιλιόμετρα και κατάφεραν να συγκεντρωθούν 5 τόνοι τροφίμων.

Ο κ. Ανδρέας Ονησιφόρου, ένας εκ των τριών ποδηλατών από την Κύπρο, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Θράκη, για τον τελικό προγραμματισμό και σχεδιασμό της ποδηλασίας και μιλώντας στην κάμερα του ThrakiToday.com ανέφερε πως «σκοπός της δράσης είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Θα είμαστε τρεις ποδηλάτες από την Κύπρο και εθελοντικά όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν».

Όπως μάλιστα εξηγεί, το έναυσμα για τη διοργάνωση της εν λόγω δράσης δόθηκε με αφορμή τις πρόσφατες δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο. «Βλέπαμε στην τηλεόραση τι γινόταν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία μετά το κούρεμα και αποφασίσαμε να βγούμε να συνεισφέρουμε» σημειώνει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.