Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ως και 848 ημέρες για επιστροφή ΦΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου ένας χρόνος ο μέσος όρος αναμονής.

Μέχρι και 848 μέρες έχουν φτάσει να περιμένουν οι επιχειρήσεις για να τους επιστραφεί ο ΦΠΑ από το κράτος.

Κατά μέσο οι εφορίες της χώρας χρειάζονται 337 μέρες για να προχωρήσουν στην επιστροφή ΦΠΑ με το μικρότερο διάστημα να είναι οι 50 μέρες και το μεγαλύτερο οι 848.

Τα παραπάνω σημειώνει η Καθημερινή, η οποία τονίζει ότι το «ρεκόρ» καθυστέρησης, το διατηρεί η ΔΟΥ Η' Θεσσαλονίκης που δεν έχει επιστρέψει ΦΠΑ ύψους 2 εκατ. ευρώ σε 26 επιχειρήσεις αν και έχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η εφορία Χολαργού με τον μέσο χρόνο αναμονής να είναι 773 μέρες, το οφειλόμενο ποσό στα 530,7 χιλιάδες ευρώ και τις αιτήσεις που έχουν μείνει απλήρωτες να ανέρχονται σε 18.

Στον αντίποδα, είναι η εφορία του Αιγάλεω, όπου ο μέσος χρόνος αναμονής είναι 50 ημέρες, το ποσό που πρέπει να επιστραφεί είναι 106,6 χιλιάδες ευρώ και εκείνοι που έχουν να λάβουν, είναι μόλις 3.

Μέχρι 52 ημέρες χρειάζεται η εφορία ΙΓ΄ Αθηνών για να επιστρέψει τον ΦΠΑ που περιμένει 1 επιχείρηση ύψους 11 εκατ. ευρώ, ενώ 69 ημέρες χρειάζεται η εφορία Καρδίτσας που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει την αποπληρωμή 179,7 εκατ. ευρώ σε 4 επιχειρήσεις.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, για να επιστρέψει το κράτος τον ΦΠΑ θα πρέπει να περάσει κάτι παραπάνω από ενάμισης μήνας.

Σε μία περίοδο που η κάθε ημέρα είναι σημαντική, η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.