Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

"Η συντριβή της πτήσης της Germanwings θα αφήσει τα σημάδια της για πάντα"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η γενική συνέλευση των μετόχων του γερμανικού ομίλου Lufthansa άρχισε σήμερα με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των 150 θυμάτων της συντριβής αεροπλάνου της θυγατρικής του Germanwings, στα τέλη Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις.

"Όλη η οικογένεια της Lufthansa πενθεί", δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου εποπτείας του ομίλου Βόλφγκανγκ Μάιρχουμπερ κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Σχεδόν 2.000 μέτοχοι παρίστανται στη γενική συνέλευση στο Αμβούργο, η οποία πραγματοποιείται ένα και πλέον μήνα μετά την αεροπορική τραγωδία της 24ης Μαρτίου. Οι μέτοχοι μπορούν να γράφουν μηνύματα σε βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο συνεδρίων του Αμβούργου, δίπλα σε σειρά αναμένων κεριών.

Η συντριβή του αεροπλάνου στη Γαλλία "μάς άλλαξε και θα αφήσει τα σημάδια της στην εταιρία μας για πάντα", δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Κάρστεν Σποχρ ενώπιον των μετόχων.

Ο Σποχρ δεσμεύτηκε ότι η Lufthansa θα κάνει ό,τι μπορεί για να "συμπαρασταθεί και να βοηθήσει" τις οικογένειες των θυμάτων. "Δεν είναι μόνο καθήκον μας, είναι μια υποχρέωση που νιώθουμε", εξήγησε. Ο όμιλος θέλει επίσης να "βελτιώσει τις δομές ασφαλείας του", πρόσθεσε.

Παρά το σοκ που έχει προκληθεί από την τραγωδία, "εμείς πρέπει να συνεχίσουμε" τόνισε, πριν παρουσιάσει στους μετόχους τον απολογισμό του 2014 -- όχι ιδιαίτερα σπουδαίο για τον όμιλο ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μείωση των αποτελεσμάτων του και πολλές απεργίες των πιλότων-- και τα σχέδια ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.