Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συλλήψεις για περιβλλοντική ρύπανση σε γαλακτοβιομηχανία του Κιλκίς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνέδεσε βυτίο με σωλήνα δεξαμενής του βιολογικού καθαρισμού.

Για παράβαση που συνδέεται με τη ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος συνελήφθησαν 42χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος γνωστής γαλακτοβιομηχανίας του Κιλκίς, όπως επίσης 50χρονος υπάλληλος της ίδιας επιχείρησης.

Προηγήθηκε επιτόπια αυτοψία αστυνομικών του τμήματος περιβαλλοντικής προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 50χρονος φέρεται να συνέδεσε βυτίο με σωλήνα δεξαμενής του βιολογικού καθαρισμού, πραγματοποιώντας μεταφορά των υγρών αποβλήτων της επιχείρησης, με σκοπό να εναποθέσει στη συνέχεια τα απόβλητα σε παρακείμενα αγροτεμάχια. Η συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε επαναληφθεί και κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Συλλήψεις για περιβλλοντική ρύπανση σε γαλακτοβιομηχανία του Κιλκίς

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το σημείο εκροής των υγρών αποβλήτων, τα οποία, σύμφωνα με τη σχετική άδεια, έπρεπε να διοχετεύονται σε αποστραγγιστική τάφρο, δεν λειτουργούσε.

Οι αστυνομικοί έλαβαν δείγματα υγρών αποβλήτων, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της περιβαλλοντικής ρύπανσης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κιλκίς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.