Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Μοριοδότηση ΑμεΑ στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 29.04.2015


Αρ. Πρωτ.: 1080

Συνεχίζονται οι εργασίες της ομάδας που έχει συγκροτηθεί από εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.), στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και στελέχη του ΟΑΕΔ, με σκοπό την πρόβλεψη μοριοδότησης των ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Με τον τρόπο αυτό στις επόμενες προκηρύξεις θα υπάρξει ποσοστό συμμετοχής και μοριοδότηση των ατόμων με αναπηρία στα εν λόγω προγράμματα. Παράλληλα προς συζήτηση στην ομάδα εργασίας είναι και το αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. περί μη διακοπής του αναπηρικού επιδόματος, όταν τα άτομα με αναπηρία συμμετέχουν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.με.Α. Ιωάννης Βαρδακαστάνης επισημαίνει ότι το πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία εδράζεται σε δύο βασικούς λόγους: την ελλιπή εικόνα που έχει η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τις συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή στα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας , καθώς και σε διατάξεις του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς εργασίας τους. «Υπάρχουν αντικίνητρα για τους ανθρώπους με αναπηρία που επιθυμούν να εργαστούν. Όταν εντάσσεται ένα άτομο με αναπηρία σε ένα πρόγραμμα απασχόλησης αυτομάτως χάνει το επίδομα για όσο χρόνο εργάζεται, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να ενταχθούν στα εν λόγω προγράμματα», κατέληξε ο κύριος Βαρδακαστάνης.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας: «Ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται και σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι εργασίες της ομάδας που συγκροτήθηκε από κοινού, από εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α), στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου και στελέχη του ΟΑΕΔ, με σκοπό την πρόβλεψη μοριοδότησης των Ατόμων με Αναπηρία στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Η συγκρότηση της ομάδας εργασίας αποφασίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ε.Σ.Α.με.Α., στις 2 Απριλίου 2015».

Επισυνάπτεται δημοσίευμα του Τύπου.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.24 KB)
Δημοσίευμα σε μορφή PDF (538.62 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.