Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

4 λέξεις για να βρεις την ευτυχία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ακολούθησε την Ευτυχία σου».

Αυτές οι τέσσερις λεξούλες είναι η πυξίδα της ζωής σας, που σας λένε προς ποια κατεύθυνση να στραφείτε ανά πάσα στιγμή. Η ευτυχία είναι αυτό που νιώθετε όταν κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί απόλυτα, είναι το νήμα που σας συνδέει με τα όνειρά σας. Όταν, λοιπόν, ακολουθείτε την ευτυχία σας, βρίσκετε και ποια είναι τα όνειρά σας, εκπληρώνοντας το λόγο της παρουσίας σας.

Υπάρχει μια ακατανίκητη και ισχυρή αύρα την οποία εκπέμπετε όταν νιώθετε απόλυτη ευτυχία, ακριβώς επειδή κάνετε αυτό που αγαπάτε, και αυτή η ισχυρή αύρα προσελκύει ακόμα περισσότερη ευτυχία προς εσάς. Παρόλο που μπορεί να μην είστε ακόμα σε θέση να διακρίνετε το όνειρό σας, όταν είστε ευτυχισμένοι, βαδίζετε στο μονοπάτι που θα σας οδηγήσει σε αυτό.

Επιλέξτε συνειδητά να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί σε καθημερινή βάση. Πόσοι άνθρωποι δεν το κάνουν, εξάλλου; Πόσοι άνθρωποι δεν έχουν ήδη εντοπίσει τι τους ευχαριστεί και αφιερώνουν αυτό το χρόνο στον εαυτό τους καθημερινά;

Ακολουθείτε την ευτυχία σας όταν αποφασίζετε να ασχοληθείτε με κάτι που πραγματικά σας κάνει να νιώθετε καλά σε καθημερινή βάση. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως το να κάθεστε σ' ένα πάρκο ή σε έναν κήπο και να χαλαρώνετε με τα πόδια στον αέρα ή να αγοράζετε τον αγαπημένο σας καφέ. Όσο ασήμαντο ή μικρό κι αν σας φαίνεται, φροντίστε καθημερινά να κάνει κάτι που για εσάς είναι ο ορισμός της ευτυχίας.

Πριν καν το συνειδητοποιήσετε, θα σας εμπνεύσει να κάνετε και άλλα πράγματα που φέρνουν ευτυχία- έτσι, ξεκινώντας από αυτό το μικρόπράγματα-κι, σύντομα θα βαστάτε στα χέρια σας ένα μίτο που θα σας οδηγήσει στα όνειρά σας και σε μια απείρως καλύτερη ζωή.

Πέρα από την οικογένεια και τις σχέσεις μας, η δουλειά μας είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας. Είναι σίγουρα το μέρος όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες της μέρας όταν δεν κοιμάστε, συνεπώς θα πρέπει να είναι ευχάριστη, θα πρέπει να είναι κάτι που σας παθιάζει και σας ενδιαφέρει.

Τα λεφτά και η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικά για όλους. Η προσωπική σας ευχαρίστηση και το πάθος σας για μια συγκεκριμένη ασχολία είναι ακόμα πιο σπουδαία. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία να ονειρεύεστε.

Αν εργάζεστε πλήρες ωράριο, περνάτε πιθανότατα περίπου 250 μέρες το χρόνο στη δουλειά. Διακόσιες πενήντα μέρες αντιστοιχούν σε πάνω από τα δύο τρίτα του έτους, άρα αν δεν ασχολείστε με κάτι που κάνει την καρδιά σας να σκιρτά και σας πλημμυρίζει με πάθος και ενθουσιασμό, τότε σπαταλάτε πολύ πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σας. «H δουλειά πρόκειται να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ζωής και ο μόνος τρόπος για να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι είναι να κάνετε κάτι που, κατά τη γνώμη σας, είναι μια σπουδαία δουλειά. Και ο μόνος τρόπος για να κάνετε μια σπουδαία δουλειά είναι να αγαπάτε αυτό με το οποίο ασχολείστε. Αν δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμα, συνεχίστε την αναζήτηση και μην εφησυχάζετε.

Για κάποιο λόγο πολλοί από εμάς έχουμε διαχωρίσει την ευτυχία από την εργασία μας και δεν αγαπάμε αυτό που κάνουμε καθημερινά. Η ζωή όμως δεν υπάρχει λόγος να είναι έτσι. Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι και κάνουν τη δουλειά των ονείρων τους σας υπογραμμίζει ότι μπορείτε κι εσείς να το πετύχετε. Δεν είναι ανάγκη να ξέρετε ποια είναι η δουλειά των ονείρων σας - είπαμε πως η ευτυχία σας συνδέεται άρρηκτα με αυτή· άρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την ευτυχία σας κι εκείνη θα σας οδηγήσει σ' αυτή!

Δεν εργάζομαι γιατί πρέπει να εργαστώ. Εργάζομαι γιατί απολαμβάνω τη δουλειά μου. Για μένα, η δουλειά είναι λατρεία, αφού αποπνέει την αίσθηση ενός σκοπού και δίνει χαρά και ικανοποίηση όχι μόνο σ' εμένα, αλλά και στους ανθρώπους γύρω μου. Αυτό σκέφτονται συνήθως οι άνθρωποι που καταφέρνουν να πετύχουν στον τομέα τους και να βγάλουν χρήματα ως πετυχημένοι επαγγελματίες. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ πάω για δουλειά. Απλά ξυπνούν κάθε πρωί και πηγαίνουν να κάνουν αυτό που αγαπούν πραγματικά.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.