Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Όλα ανοιχτά για τον ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και κατά το τρέχον έτος άφησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναβληθεί για το 2016 η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση αφορολογήτου ορίου εισοδήματος 12.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε την επιβολή ενός νέου φόρου στις υπηρεσίες που παρέχονται από πολυτελή ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα και την υποχρεωτική εξόφληση με «πλαστικό χρήμα» των συναλλαγών αξίας άνω των 70 ευρώ που πραγματοποιούνται σε κοσμοπολίτικα νησιά με περισσότερους από 3.000 κατοίκους.



Προαναγγέλλοντας στροφή 180 μοιρών από τις αρχικές του θέσεις, ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ανέφερε συγκεκριμένα: «Εάν κινηθεί η χώρα το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και ανάπτυξη 1,4% πιστεύουμε να μπορέσουμε στο δεύτερο εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ, εάν όμως δεν το καταφέρουμε αυτό- και θέλω να είμαι ειλικρινής δεν θα είναι θέμα προτεραιοτήτων- δεν θα μπορέσουμε».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.