Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πέρασε το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ - Στα 3 ευρώ το ανταποδοτικό τέλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου μετά από συζήτηση που διεξήχθη σε έντονους τόνους.

Ψηφίστηκε επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου, από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΑΕ και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 21901920 κ.α. διατάξεις»

«Ολοκληρώθηκε μια συζήτηση στην οποία έγινε πολύ πλούσια διαβούλευση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί σε όλα τα επίπεδα το αίσθημα δικαίου και δήλωσε αισιόδοξος ότι ξεκινάει μια καινούργια μέρα και θα γίνει ένα βήμα στο τηλεοπτικό τοπίο από αυτά που γίνονταν μέχρι τώρα.

Προηγήθηκε ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε από τον κ. Παππά να φέρει σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην διάρκεια του αγώνα για την ΕΡΤ και για τις οικογένειές τους να υπάρξει πρόβλεψη «ως ελάχιστος φόρος τιμής, ως σύστοιχο και συνεπές με αυτό που κάνει η Πολιτεία για τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον». Ακόμη η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση ώστε «η αποκατάσταση των ανθρώπων και των συλλογικοτήτων να είναι πλήρης και δίκαιη». Ο υπουργός Επικρατείας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθούν οι προτάσεις της προέδρου της Βουλής.

Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως η ΠΝΠ με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, ήταν η χαριστική για την αντίστροφη πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης «για την αποφασιστική διεκδίκηση εκ μέρους του ελληνικού λαού ανατροπής αυτού του συστήματος φαυλοκρατίας και διαπλοκής που καταδυνάστευε τον τόπο». Επίσης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για «τα μαθήματα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας και αταλάντευτης διεκδίκησης που έδωσαν». Ακόμη συνεχάρη τον κ. Παππά για το νομοσχέδιο το οποίο έφερε στη Βουλή, «χωρίς ίχνος ρεβανισμού».

Τέλος, η κατηγορία που απηύθυνε η πρόεδρος της Βουλής περί «περισσού θράσους» όσων «μιλούν για σύγκρουση συμφερόντων», πυροδότησε κύκλο σφοδρών αντεγκλήσεων ανάμεσα στην κ. Κωνσταντοπούλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο 'Αδωνι Γεωργιάδη, οι οποίες έφτασαν και σε επίπεδο προσωπικών αναφορών.

------------


Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ το οποίο έρχεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνεται η ρητή προσθήκη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 με δική της διοικούσα επιτροπή.

Ακόμη, αποσαφηνίστηκε η υποχρέωση απόδοσης 1,5% για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων και στήριξη των ανεξάρτητων εκδόσεων βιβλίων.

Όσον αφορά τις προσλήψεις νέων εργαζομένων, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού θα καθορίζονται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Στην τροπολογία αναφέρεται επίσης ότι η αμοιβή του προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Δ.Σ. θα καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας.

Το ποσό του ανταποδοτικού τέλους δεν δύναται να είναι μικρότερο το ποσού των 3 ευρώ, ενώ καταργείται το πλαφόν του 25% στις εξωτερικές παραγωγές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.