Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια «φιγουράρουν» στη λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, σύμφωνα με τον νέο διεθνή πίνακα κατάταξης των πανεπιστημίων της «QS», ανά γνωστικό αντικείμενο.

Πρόκειται για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο κατατάσσεται στην 29η θέση στον τομέα της Αστικής και Δομικής Μηχανικής (Civil and Structural Engineering), ενώ στον ίδιο τομέα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στα καλύτερα 100 πανεπιστήμια και το Πανεπιστήμιο Πατρών, στα καλύτερα 150.

Στους υπόλοιπους επιμέρους τομείς της Μηχανικής, το ΕΜΠ βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων 150 στον κόσμο. Επίσης, στον τομέα των Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων 200 στον κόσμο.

Πάντως, στη γενική κατάταξη, τα πρωτεία παγκοσμίως έχει το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology). Ακολουθούν, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση, το Imperial College του Λονδίνου και το πανεπιστήμιο του Cambridge. Την πεντάδα συμπληρώνουν το πανεπιστήμιο του Harvard και τα πανεπιστήμια College του Λονδίνου και της Οξφόρδης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.