Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με χωριστές συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ, και τα Εργατικά Κέντρα μαζί με τις λοιπές συνδικαλιστικές οργανώσεις, στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου θα γιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, στην Τρίπολη το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Πετρινού και την ίδια ώρα το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην πλατεία Αγίου Βασιλείου. Θα ακολουθήσουν πορείες ως την θέση Αη Θανάσης, πίσω από τις Φυλακές Τρίπολης, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των σαράντα Ελλήνων που εκτελέστηκαν την πρωτομαγιά του 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Εργατικό Κέντρο μαζί με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τους εργαζομένους στην αυτοδιοίκηση και την ΕΛΜΕ θα συγκεντρωθούν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο. Ακολούθως θα κάνουν πορεία και θα καταθέσουν στεφάνια στο λιμάνι, στη μνήμη των φονευθέντων λιμενεργατών το Μάιο του 1934.

Στην Σπάρτη, το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας θα κάνει συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Κόρινθο, το Εργατικό Κέντρο θα καταθέσει στεφάνι στις 9.30 το πρωί στο χώρο της Σωληνουργίας τιμώντας τους αγωνιστές της εργατικής τάξης και στις 10.30 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στον πεζόδρομο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, όπου μετά τις ομιλίες θα υπάρξει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Το ΠΑΜΕ στην Κόρινθο, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Περιβολάκια.

Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Φιλελλήνων.

Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπλιέων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην παραλία της Καραθώνας, διοργανώνοντας ένα λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα

Κάτοικοι και επισκέπτες του Ναυπλίου είναι καλεσμένοι του Δήμου, από τις 11.00 το πρωί στην Καραθώνα, για να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια με τη βοήθεια ειδικού στην ανθοδετική τέχνη και να διαγωνιστούν παρουσιάζοντας το δικό τους καλύτερο στεφάνι. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σ’ ένα δημιουργικό εργαστήρι, πλημμυρίζοντας την περιοχή με ανοιξιάτικες ευωδίες και λουλούδια. Ακολούθως θα στηθεί ένα παραδοσιακό γλέντι που θα κρατήσει ως αργά το απόγευμα.

Στην Πάτρα, το εργατικό κέντρο της πόλης οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 10.00 το πρωί, το ΠΑΜΕ οργανώνει την δική του συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Στον Πύργο της Ηλείας, το εργατικό κέντρο θα πραγματοποιήσει στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία, μέχρι το παλιό νοσοκομείο. Εκεί, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων στον μνημείο Καλάκου.

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει δύο απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα. Η κεντρική συγκέντρωση και το συλλαλητήριο θα γίνουν στον Πύργο στις 11.30, ενώ δύο ώρες νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Αμαλιάδας. Στο Αγρίνιο, το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας με ανοιχτή πρόσκλησή του καλεί όλους τους πολίτες της Καβάλας την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015 στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη για τον επίσημο εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η καθιερωμένη εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους συλλόγων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και τοπικών φορέων και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Καπνεργάτη το οποίο έχει στηθεί μπροστά στη Δημοτική Καπναποθήκη τιμώντας τη μνήμη των Καβαλιωτών καπνεργατών που έχασαν τη ζωή της στους αιματηρούς αγώνες διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών εργασίας

Στην Ξάνθη, το Εργατικό Κέντρο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συγκεντρωθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρου στις 10 το πρωί της Πρωτομαγιάς για να συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση και να διατρανώσουν τη φωνή τους, όπως τονίζει η ανακοίνωση του προεδρείου, κατά της επίθεσης που έχουν δεχθεί όλοι οι εργαζόμενοι στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, αποτρέποντας έτσι τις πολιτικές που κατέστρεψαν ότι με κόπο αποκτήθηκε τα τελευταία εκατό χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.