Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Βραβείο σε μαθητές για την πρωτοβουλία τους ενάντια στο bullying

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ιδιαίτερο βραβείο, για την αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος που παρουσιάζει έξαρση στην ελληνική κοινωνία, απονεμήθηκε στους μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας.

Οι νεαροί μαθητές με αφορμή την έξαρση του των φαινομένων λεκτικής και σωματικής βίας στο σχολείο, γνωστό και ως bullying, ανέλαβαν πρωτοβουλία και δημιούργησαν «Ομάδες Φιλίας» μέσα στο σχολείο, με στόχο την ελάττωση η και την εξάλειψη των φαινομένων αυτών.

Η πρωτοβουλία τους, αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε χθες το βράδυ, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό από τον δήμο Λαρισαίων. Το σχετικό βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους των μαθητών, εκπρόσωποι του 15μελούς από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Αλ. Μπατζανούλη.



Στο σχολείο, έχουν δημιουργηθεί 6 «ομάδες φιλίας» στις οποίες μετέχουν περισσότερα από 80 παιδιά, σε σύνολο 280 συνολικά που φοιτούν στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, οι οποίες δρουν παρεμβατικά και «προστατευτικά» υπέρ μαθητών που το έχουν ανάγκη.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του 15μελούς, Στ. Παπαγιαννόπουλος και Δημ. Ρούστας, μιλώντας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης, οι «Ομάδες Φιλίας» ξεκίνησαν ήδη από πέρσι να συγκροτούνται ύστερα από πρόταση της κοινωνικής λειτουργού του σχολείου και φέτος η δράση ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο. «Στόχος μας ήταν να γίνουν όλα τα παιδιά μία παρέα, κάτι που πετύχαμε, καθώς η φετινή σχολική χρονιά κύλησε χωρίς προβλήματα για όλους. Συνήθως, το bullying βρίσκει χώρο όταν η σχολική κοινότητα συντάσσεται στο πλευρό του δράστη. Όταν όμως απλώσεις μία ασπίδα προστασίας γύρω από το θύμα και απομονώσεις ακραίες συμπεριφορές, τότε τα φαινόμενα αυτά δεν επαναλαμβάνονται και στην πορεία περιορίζονται σημαντικά. Εμείς οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που προωθούν το μήνυμα «Μίλα μην φοβάσαι, δεν είσαι μόνος σου». Εάν η Πολιτεία αποφασίσει να αντιμετωπίσει με σθένος το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, να είναι σίγουρη ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα σταθεί στο πλευρό της και θα στηρίξει κάθε ενέργεια που θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισαν χαρακτηριστικά οι δύο εκπρόσωποι του 15μελούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή οι μαθητές που ανέλαβαν από την αρχή την σχετική πρωτοβουλία για την δημιουργία των «Ομάδων Φιλίας» βρίσκονται στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, έχουν ήδη κάνει προεργασία όσον αφορά στην φοίτησή τους από την νέα σχολική χρονιά στο Λύκειο και, έχουν έρθει σε συνεννόηση με μαθητές Λυκείων της πόλης, ώστε του χρόνου να τεθούν στόχοι και να αναληφθούν συντονισμένες πρωτοβουλίες από όλα το Λύκεια της πόλης, δημιουργώντας μία «ομπρέλα προστασίας» υπέρ των μαθητών που έχουν ανάγκη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.