Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Νέα στοιχεία από το μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Germanwings

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Λούμπιτς φαίνεται πως προσπάθησε να σώσει το αεροσκάφος την τελευταία στιγμή.

Ο Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος πιστεύεται ότι στις 24 Μαρτίου οδήγησε σκοπίμως στη συντριβή του αεροσκάφος της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό, ίσως να προσπάθησε να βγάλει το αεροσκάφος από τη μοιραία τροχιά, δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή.

Ενενηνταριά δευτερόλεπτα πριν το μοιραίο Airbus συντριβεί στην βουνοπλαγιά, ο Λούμπιτς προσπάθησε να παρακάμψει τον αυτόματο μηχανισμό καθόδου που είχε ενεργοποιήσει, όπως αποκαλύπτουν νέα στοιχεία από το μαύρο κουτί. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα που παρουσιάζουν τις αποκαλύψεις, ο συγκυβερνήτης ίσως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και θέλησε να αποτρέψει την τραγωδία.

Ο 28χρονος Λούμπιτς, ο οποίος έπασχε από κατάθλιψη και εμφάνιζε αυτοκτονικές σκέψεις, κλείδωσε έξω από το κόκπιτ τον πιλότο Patrick Sondenheimer όταν ο τελευταίος βγήκε για σωματική ανάγκη, και έθεσε το αεροσκάφος σε τροχιά θανάτου.

Αλλά σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές, επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο της καταραμένης πτήσης της Germanwings, λίγο πριν το μοιραίο. «Μεταξύ των λεπτών 10:39:33 και 10:40:07, καταγράφηκε μια κίνηση από τη πλευρά του συγκυβερνήτη ο οποίος σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να απενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο, αναφέρει η έκθεση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.