Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Απεστάλη εγκύκλιος για την εφαρμογή ελέγχου γνησιότητας εγγράφων στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την εφαρμογή της διαδικασίας ελέγχου γνησιότητας εγγράφων στο Δημόσιο, που προβλέπεται από τη νομοθεσία, μετά την κατάργηση υποβολής των επικυρωμένων αντιγράφων των εγγράφων, ζητά με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς απέστειλε την εγκύκλιο, μετά από τη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι φορείς δεν καταχώρησαν τα αποτελέσματα των ελέγχων τους στο ειδικό πληροφορικό σύστημα, που υπάρχει προκειμένου να εξετάζεται η ορθή εφαρμογή του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς, που υποχρεούνται να αποδέχονται τα αντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων, έχουν υποχρέωση να διενεργούν δειγματοληπτικό έλεγχο ανά τρίμηνο, σε ποσοστό τουλάχιστον 5% επί των φωτοαντιγράφων που υποβάλλονται σε αυτές (άρθρο 1 του Ν. 4250/2014), προκειμένου να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, εάν διαπιστωθεί κατά τον υποχρεωτικό ή άλλο έλεγχο ότι υποβλήθηκαν αλλοιωμένα φωτοαντίγραφα, εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του άρθρου 22 του νόμου 1599/86, όπως ισχύει, και που επιβάλλονται στον ενδιαφερόμενο, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται αυστηρότερα από άλλη ποινική διάταξη, η διοικητική ή άλλη πράξη, για την έκδοση της οποίας υποβλήθηκαν τα φωτοαντίγραφα αυτά, ανακαλείται αμέσως. Επιπροσθέτως, η Υπηρεσία οφείλει να διαβιβάζει άμεσα την υπόθεση στην Εισαγγελία του τόπου που αυτή εδρεύει.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Τσουκαλάς, ζητά την άμεση ανταπόκριση όλων των υπόχρεων φορέων με την εισαγωγή των στοιχείων παρελθόντων τριμήνων και την εφαρμογή της διαδικασίας, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.