Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

«Όχι άλλο εμπαιγμό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράσταση διαμαρτυρίας των καθηγητών Πληροφορικής αύριο στη Βουλή.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή καλεί τους καθηγητές του κλάδου η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής ώστε να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ, ενάντια στην υποβάθμιση της Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο και στην άνιση μεταχείριση των καθηγητών Πληροφορικής σε σχέση με τους καθηγητές των άλλων κλάδων.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΚΑΠ Νίκο Σκίκο ο οποίος και μας δήλωσε ότι «εμείς αντιστεκόμαστε στη νέα προσπάθεια υποβάθμισης της πληροφορικής παιδείας, κυρίως στο γενικό λύκειο, το οποίο επιχειρείται με το νέο νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι με το νέο σύστημα απαξιώνεται η πληροφορική καθώς δεν υπάρχει ούτε καν ως μάθημα γενικής παιδείας, ενώ συνδέεται με τις οικονομικές σπουδές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε Τμήματα του Πολυτεχνείου και άλλα Τμήματα Πληροφορικής οι μαθητές θα εισάγονται χωρίς να εξετάζονται στον προγραμματισμό».

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΠ έκανε λόγο και για ανακολουθία στα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας καθώς ο Τάσος Κουράκης είχε ουσιαστικά συμφωνήσει με τις διεκδικήσεις του κλάδου τον Αύγουστο του 2013 τότε, που μάχονταν οι εκπαιδευτικοί του κλάδου κατά του νόμου του Αρβανιτόπουλου, ενώ ακολούθως υποχώρησε φτάνοντας στο σημείο να είναι αντιμέτωπος με αυτά που ο ίδιος έλεγε.

Ο κ. Σκίκος σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι συγκριτικά με την τροπολογία του Νοεμβρίου του 2014 το μάθημα της πληροφορικής περιορίζεται από τις 6 στις 2 ώρες και πρόσθεσε τα ακόλουθα:

«Θεωρούμε ότι σε εποχές οικονομικής κρίσης όπου η επένδυση στην πληροφορική παιδεία μπορεί να είναι και μια προοπτική επαγγελματική για τους μαθητές και μια διέξοδος στην οικονομική κρίση, παρόλα αυτά επιστρέφουμε πολλά χρόνια πίσω και χάνεται μια χρυσή ευκαιρία» ανέφερε ο κ. Σκίκος.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αδικίες που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ως προς τις δυνατότητες διεκδίκησης θέσεων στελεχών.

Δυο λοιπόν είναι οι βασικοί στόχοι της ΠΕΚΑΠ:

1.Αντίσταση στην προσπάθεια υποβάθμισης της πληροφορικής παιδείας

2. Αντίδραση μαζική όσον αφορά στην προσπάθεια απαξίωσης του καθηγητή πληροφορική από άποψη ισονομίας και ισοπολιτείας.

Η ΠΕΚΑΠ λοιπόν καλεί τους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν στην περιοχή της Αττικής, να συμμετάσχουν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 15:00 έξω από τη Βουλή. Εκείνη την ημέρα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην ολομέλεια το Σχέδιο Νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που περιέχει τις επίμαχες διατάξεις για την αναμόρφωση του εξεταστικού συστήματος και την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης.

Η μαζική συμμετοχή κρίνεται απαραίτητη, για να στείλουμε όλοι μαζί ξεκάθαρο μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ, ενάντια στην υποβάθμιση της Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο και στην άνιση μεταχείριση των καθηγητών Πληροφορικής σε σχέση με τους καθηγητές των άλλων κλάδων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.